תחתיות ארטישוק עם תרד בבשמל

הבעיה שלי במטבח היא שאני לא ממש טובה שלהכין אוכל שאוכלים. אני טובה בלהכין עוגיות. ועוגות. וממרח מיוחד שלפעמים משתמשים בו. ושילוב חדשני בין דלורית לתפוח עץ. אבל בתכל'ס לא יוצא מזה אוכל. כשפותחים את המקרר, אין מה לאכול. רק מדי פעם מתפלק איזה מתכון שהוא מספיק טוב ומשביע כדי להיכנס לספר המתכונים האמיתי שלנו.

מזל שיש את יושב הבית, שיודע להיכנס למטבח לשעתיים ולהכין אוכל שמספיק איכשהו לכל השבוע. בתמורה, אני ממש טובה בכביסה.

והפעם, ניגשים לפתרון התעלומה מה אפשר לעזאזל לעשות עם תחתיות ארטישוק, שתמיד נראות מעולה, בלי לדחוף לתוכן בשר מפורר. והתשובה: כמובן שתרד.

המתכון והתמונה של "מי שגדלה ברחוב הצרפתי"

חמוץ מעודן

רכיבים
לתחתיות

  • 1 קילו תחתיות ארטישוק, מופשרות
  • קופסה גדולה של תרד
  • 1 כף שמן זית
  • 4 פרוסות פנצ'טה, קצוצות (אנחנו נוותר)
  • בצל קטן, קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 0.5 כוס פרמזן, מגוררת
  • 0.25 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל

לבשמל

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס חלב חמים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. הכנות מקדימות. מאדים את התרד כמה דקות עד שהוא מתרכך. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מכינים את הבשמל. בסיר בינוני מערבבים חמאה על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים נמרצות, עד שמגיעים לתערובת אחידה ומבעבעת. נזהרים שהקמח לא ישחים. מוסיפים פנימה בהדרגה חלב חמים וממשיכים לערבב, עד שתהערובת סמיכה מספיק כדי לכסות גב כף.
  3. מכינים את תערובת התרד. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים פנצ'טה ומטגנים עד שהיא מתחילה להיות קריספית, כ-3 דקות. מוסיפים בצל ושום. מאדים עד שהם מתרככים, כ-3-5 דקות. מוסיפים תרד ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הבשמל, הפרמזן, פירורי הלחם, המלח והפלפל.
  4. שלב האפייה. עורמים כף של תערובת תרד בתוך כל תחתית ארטישוק. אופים עד 8-10 דקות עד שהתערובת תרד משחימה קלות

2 תגובות בנושא “תחתיות ארטישוק עם תרד בבשמל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *