ארבעה דברים מרגיזים שקרו לנו אתמול במסעדת יונה

3222770219_e2e91b9332_o

השקשוקה

ארוחות בוקר במסעדה הן תמיד קצת שקר, ותפריט ארוחות בוקר מרגיש לי כמו שקר כפול. אין שום סיבה הגיונית בעולם ששתי ביצים, חמאה, ריקוטה וסלט מחצי עגבניה וחצי מלפפון יעלו ששים או שבעים שקלים. ואם כל התפריט, או רובו המוחלט, מורכב מארוחות בוקר, אז אין אפילו לאן להימלט. אבל זהו שקר ידוע, ואנחנו בחרנו לצאת עם המשפחה לחגוג יום הולדת במסעדה, אז את המשוכה הזו צלחנו. בתמורה לצליחת המשוכה אני מצפה שהטרחה המועטה שאני מטריחה את המסעדה בארוחות הבוקר שהזמנתי תהיה שווה את זה.
אני לא יודעת להסביר לחייזר את ההבדל בין שקשוקה טובה לשקשוקה מחורבנת, אבל כל מי שאכל שקשוקה או שתיים בחייו יודע אותו: עד כמה הרוטב עז טעם, עד כמה המוצרים שאינם עגבניות או ביצים נותנים את טעמם, עד כמה שמנונית השקשוקה. בכל הפרמטרים האלו, השקשוקה של יונה נכשלה. מדובר היה בעגבניות ופלפלים בעיסה מתקתקה ומעליהן שתי ביצים שחלמונן איבד את נוזליותו. החלומי שהובטחה בתפריט נעלמה כנראה.
שני אנשים הזמינו את המנה, שני אנשים הסתכלו זו על זו בבלבול, שני אנשים החזירו את השקשוקה.

שקשוקה שנראית טעימה. לא במסעדת יונה

המלצרים
אין דבר שמרתיח אותי יותר ממלצרים שמתווכחים על נכונות התלונות של הסועדים.
אז כן, לא היה בשקשוקה חלומי, אבל אם תקחי את השקשוקה, תבחני אותה במיקרוסקופ, ותחזרי אליי עם דו"ח מעבדה אולי אשתכנע.
אז לא, אדוני המלצר, אם מישהו אומר שיש בחסה חול, התגובה הראויה היא לא לקחת את עלה החסה בידיים, לבחון אותו מול האור, לטפטף על כל סביבותיך רוטב, ולהגיד שזה לא חול.
לא ולא, אדוני המלצר, התגובה הנכונה היא לא לקחת את עלה החסה, ולשאול אחר כך אם היה עוד חול בסלט.
מה????
כן, אחרי שהמלצר הסכים איתנו שיש חול בחסה, הוא השאיר את הסלט. כשביקשנו שוב, הוא עדיין לא הבין למה רמת ההגיינה שלנו כה גבוהה שאנחנו לא ממשיכים לאכול את הסלט. ועדיין לא לקח את הסלט.
אפילו בסיני כבר היו מעבירים אותו לנהיגת גמלים.

הסלט
ראה לעיל

התזמון
שמונה אנשים מגיעים למסעדה. לבושים יפה ומוכנים לחגיגה. אין דבר מבאס יותר מחגיגה שמתנהלת בעצלתיים.
כמה קשה להוציא שמונה ארוחות בוקר ביחד? כמה קשה להביא מנה שהיא פיצוי על מנה שהוחזרה תוך פחות מחצי שעה? מדוע צריכים לחכות עשרים דקות לקפה?

מסקנה
מסעדה בקוד פתוח, מכנה את עצמה יונה, אולי הם למדו מגיקים של מחשבים שקוד פתוח הוא סימן בדוק לחוסר תשומת לב לאלגנטיות.
אנחנו, לעומת זאת, אוהבים את המסעדות שלנו טעימות, אלגנטיות ושמחות לארח.

2 תגובות בנושא “ארבעה דברים מרגיזים שקרו לנו אתמול במסעדת יונה”

  1. אם יש משהו שיכול להוציא אותי מדעתי זה שירות גרוע במסעדה. אני מוכן להתפשר על האוכל, אבל לקבל שירות כמו שצריך.
    וקוד פתוח הוא דווקא קוד לא רע בכלל, כי המון אנשים עוברים עליו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *