עוגת שמרים קינמון לתלישה מהירה

העוגה הזאת היא עוגת השמרים המושלמת. אני לא אומרת דברים כאלו בקלות ואני לא מתייחסת למילה מושלמת בקלות דעת. אבל היא מושלמת.
הכנתי את העוגה בתבנית שהייתה ברוחב התנור שלנו בשישי שעבר, ועד היום אכלנו בערך חמישים סנטימטר של עוגה. היום, כשלא יכולתי יותר לחשוב על הגודל של הכרס שלי, לקחתי את העוגה לעבודה, ואיש אחד אכל את העוגה וחיבק אותי. ואם יותר לי לומר: איש לא חיבק אותי בעבודה הזאת מזה שנתיים וחצי שאני שם.
תחשבו על קיורטוש, אבל בלי ממש ללכת למקום הלא כל כך נעים הזה.
תחשבו על שוקי חורף באירופה.
תחשבו על היד שלכם מושטת קדימה ותולשת דף שמרים מצופה סוכר וקינמון.
תפנו לעצמכם איזה שלוש שעות של התקשקשות במטבח.
המתכון של "החלוצה". היא שמה גם זיגוג על העוגה. באמת שלא צריך. ויתרתי עליו. התמונה שלי. אצלה בפוסט יש תמונות של כל שלב בהכנה, כדאי לכם לבקר גם שם.

רכיבים

  • 2 כוסות חלב
  • 0.5 כוס שמן קנולה
  • 0.5 כוס סוכר
  • 2.25 כפיות שמרים יבשים
  • 4 כוסות קמח
  • 0.5 כוס נוספת של קמח
  • 0.5 כפית אבקת אפייה
  • 0.5 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1.5 כוס סוכר
  • 3 כפות קינמון

אופן ההכנה

  1. מחממים חלב, שמן קנולה וחצי כוס סוכר בסיר קטן, עד שמתחיל לרתוח. מצננים עד שהנוזל הופך חמים
  2. בקערה גדולה שמים שמרים, ארבע כוסות קמח ואת הנוזל החמים. מערבבים. מכסים ומתפיחים שעה
  3. אחרי שעה מערבבים פנימה עוד חצי כוס קמח, ביחד עם אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד חצי כוס קמח. מכניסים למקרר לשעה לפחות
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן גדול ולא דק נורא. מורחים את החמאה המומסת על הבצק כך שהיא תכסה את כל כולו. מערבבים סוכר וקימון ומפזרים על הבצק, כך שהוא יהיה מכוסה לחלוטין
  5. חותכים את הבצק ל-6-8 רצועות לרוחב. הרצועות צריכות להיות שוות ברוחבן. עורמים את הרצועות זו על זו. בשלב הזה כל הסוכר והקינמון מתחילים להתפזר. אל תוותרו להם. אספו ופזרו.
  6. חותכים את הערימה ל-6 קוביות. לוקחים כל קוביה ומניחים אותה על צידה (כך שרואים את שכבות הבצק) בתבנית לחם מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הקוביות זו לצד זו, אבל לא דוחסים. אני נשארתי עם קוביה אחת ספייר. למרבה הצער אי אפשר לאכול אותה ככה. מכסים שוב ומתפיחים עוד 20 דקות
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות. אחרי 20 דקות בודקים שהחלק העליון לא השחים מדי. אם כן, מכסים בנייר אלומניום ומחזירים חזרה לתנור. חשוב לוודא שהוא נאפה כהלכה, כדי שגם האמצע יהיה אפוי

4 תגובות בנושא “עוגת שמרים קינמון לתלישה מהירה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *