קציצות עדשים שחורות ברוטב פסטו לימוני

אני זוכרת שלפני הנסיעה הראשונה שלי למזרח שמעתי כל הזמן מאנשים שהמזרח משנה לך את החיים. הייתי נורא מודאגת מזה כי עוד לא התחלתי את החיים שלי אפילו, ולא רציתי ששום דבר ישנה אותם. רציתי לראות דברים שלא רואים בצבא ורציתי לנשום אוויר שאינו של מרכז הארץ, אבל בהחלט לא הייתי בשלה לשום שינוי. בלשון המעטה אפשר לומר שהשקעתי אנרגיה לשווא: דבר, אפילו פסיק, לא השתנה.
כמה שנים אחר כך, כשנסעתי לכמה חודשים לדרום אמריקה, כבר לא חשבתי שנסיעה כלשהי בעלת מועד קצוב יכולה לשנות את חיי. אבל הייתי בטוחה שאם אני אעמיד איזו שאלה או מטרה רוחנית על סדר היום, ודאי אהגה בהם רבות. הייתי קרובה יותר לחיזוי המציאות, אבל גם הפעם דבר לא קרה. כלומר, ראיתי מקומות, גיליתי דברים על עצמי והפקתי לקחים. הם לא היו קשורים כלל למחשבות שחשבתי שהן חשובות לפני הטיול.
וככה, כל פעם שנסעתי, התקוות שלי לתובנה חשובה הצטמצמו. אני נוטה לחשוב שהחיים הרגילים והשגרתיים טומנים בחובם יותר הזדמנויות לרגעי א-אה! מאשר החיים שמחוץ לחיים.
רק דבר אחר לא השתנה: השיבה הביתה – השיבה המלאה, כולל המחוייבות למחוייבויות, החברות עם החברים, ויכולת אהבת החיים – מצריכה את זמן המסע עצמו. לפי המדד הזה, יש לנו עוד שבוע עד שבכלל ננחת.
בינתיים, נאכל קצת קציצות ירוקות. המתכון והתמונה של "מטבח מונבט".

כל הפה שלי זועק לביס

רכיבים ל-18 קציצות קטנות
לקציצות

  • 2 כוסות עדשים שחורות מבושלות (השתי כוסות זה לפני הבישול)
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 0.75 כוס ריקוטה
  • 0.25 כוס פרמז'ן מגוררת
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 0.5 כפית זרעי שומר, מחוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • קמצוץ נאה של טימין
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור
  • 0.66 כוס פירורי לחם

לרוטב פסטו לימון

  • 1 שן שום
  • 0.25 כוס צנוברים
  • גרידה ומיץ מלימון שלם
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 0.25-0.3 כוס שמן זית
  • 2 כפות פרמז'ן מגוררת
  • 2 כפות מים לדילול הרוטב

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון מרסקים את העדשים למחית. מעבירים את העדשים לקערה גדולה. מוסיפים ביצים, ריקוטה, פרמז'ן, שום, זרעי שומר, פטרוזיליה, טימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מערבבים פנימה את פירורי הלחם ומניחים לעשרים דקות
  2. לרוטב הפסטו, מעבדים שום, צנוברים, גרידת לימון ומיץ לימון במעבד מזון או בבלנדר עד שמגיעים לתערובת חלקה. מוסיפים את עלי הבזיליקום ואת שמן הזית ומעבדים עד שמגיעים לסמיכות של רוטב. מוסיפים מים, שמן זית או לימון כדי לדלל את הרוטב לסמיכות הרצויה. מערבבים פנימה את הפרמז'ן ומניחים בצד. הרוטב יישמר במקרר, מכוסה, עד שבוע
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. בודקים את תערובת הקציצות באמצעות יצירת כדור בגודל של כדור טניס שולחן. אם הכדור מחזיק מעמד, הכל בסדר. אם הכדור רטוב מדי ומתפרק, מוסיפים או כף או שתיים של פירורי לחם
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים כדורים ומניחים בתבנית (לא צריך הרבה רווח ביניהם, הם לא מתפרשים). אם רוצים עוד קצת קראסט, אפשר למשוח אותם במעט שמן זית
  5. אופים 15-20 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. באמצע הדרך הופכים את הקציצות בזהירות
  6. מגישים עם אטריות, על מצע תרד מאודה או פשוט את הקציצות עצמן עם רוטב הפסטו

.

9 תגובות בנושא “קציצות עדשים שחורות ברוטב פסטו לימוני”

  1. קציצות עדשים אני מאד אוהבת – והפסטו לימוני – בא לי לנסות!!
    ואהבתי גם מה שכתבת על טיולים…:)
    שאלה- 2 כוסות עדשים – זה אחרי הבישול או לפני? ואם אחרי – מכמה להתחיל?

  2. הממ. למה אף פעם לא חשבתי לשים זרעי שומר בקציצות שלי? חייבת לנסות.
    לאורלית – אני לא רגישה ללקטוז אבל כמעט-טבעונית, אז אני הייתי מחליפה את הגבינות (והביצים ביחד) במשהו כמו 150 גר' טופו טחון עם מעט חלב סויה ושמן למרקם של ריקוטה וכף שמרי בירה לטעם פרמז'ני

  3. אפרת, זה שתי כוסות לפני בישול (איזה יפה הבלוגשלך!)
    אורלית, אני לא מבינה בתחליפי גבינה, אבל אני לגמרי סומכת על הילי.

    הולכת לאכול אותן עכשיו, הו מעולות.

  4. אפרת, זה שתי כוסות לפני בישול (איזה יפה הבלוגשלך!)
    אורלית, אני לא מבינה בתחליפי גבינה, אבל אני לגמרי סומכת על הילי.

    הולכת לאכול אותן עכשיו, הו מעולות.

  5. איזה שיחוק!
    מעולות! והפסטו הלימוני גם מצויין (הולך גם מעולה על פיצה – מניסיון של אתמול בערב)
    הייתי מדגיש שזה שתי כוסות עדשים לפני הבישול, כי זה לא ממש ברור.
    טל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *