עוגיות קומפוסט

תחפשי באינטרנט עוגיות קומפוסט, כאלו אני רוצה, אמר לי יושב הבית ביום חמישי. מה לחפש? עוגיות קומפוסט? כן, עוגיות קומפוסט. אז חיפשתי. מצאתי. עוגיות קומפוסט של מומופוקו, שבו התאהב יושב הבית עוד בניו-יורק.
במה מדובר? ובכן, בעוגיות שלתוכן זורקים כל מה שיש, ובמיוחד דברים מתוקים ומלוחים ביחד. נכון במתכונים יש תמיד מלחמה למי יש עוגיות שוקולד צ'יפס יותר גדולה ומי מעז להכניס לתוכה יותר דברים מלוחים? ובכן, מומופוקו ניצח את השיטה. מדובר בכלל בפרודיה על עוגיה, שבה מתערבבים להם בנחת חמש מאות שמונים רכיבים לכדי בלגן גושי. אבל זוהי הפרודיה הכי טעימה שנוצרה פה בבית הרבה זמן.
חברים העירו לי אתמול שלא מתאים לנו, אניני טעם ומעודנים שכמונו, לאהוב את העוגיה הזאת. כן, מעכשיו אתם אוהבים לנגב את הביסלי גריל  שלכם עם מילקי, הם צחקו בקול. ובכן, חברים יקרים, במקום לצחוק עלינו הייתם צריכים לבקש לטעום.
למומופוקו יש כל מיני רכיבים, שלא את כולם היה במכולת, ואת התפוצ'יפס הייתי בכיף מביאה, אבל שכחתי. אז החלפתי להנאתי. בקישור הזה תוכלו למצוא את המקור. כאן יש את הגרסה שלי. והתמונה של יושב הבית האינסטגרמי.

רכיבים

  • 225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 150 גרם סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 225 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 150 גרם ביסקוויטים, מפוררים
  • 1 חבילה קטנה של בייגלה אוסם, מינוס נשנושים של האופה – שלמים
  • 1 חבילה קליק קורנפלקס שוקולד – מפוררים
  • 2 כפיות קפה

אופן ההכנה

  1. מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר בקערה עם מיקסר ידני על מהירות בינונית 2-3 דקות. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל וטורפים עוד 7-8 דקות
  2. מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים רק עד שנהיה בצק, ולא יותר מדקה. (המיקסר הידני שלי כבר לא עמד בזה. ערבבתי עם מרית)
  3. מוסיפים שוקולד צ'יפס, ביסקוויטים, בייגלה, קורנפלקס וקפה ומערבבים. נזהרים שלא לשבור יותר מדי מהבייגלה (מקבלים טפיחה על השכם אם מצליחים לאפות עוגיה עם בייגלה שלם שעומד במרכזה)
  4. מחלקים את התערובת לעוגיות, באמצעות כוס מדידה של שליש כוס, על תבנית מצופה בנייר אפייה. משטחים את העוגיות. עוטפים את התבנית בניילון ונצמד ומקררים לפחות שעה. כן, זה הכרחי
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 18 דקות, עד שהעוגיות חומות בהירות מאד בקצוות אבל צהובות מאד במרכז. אם הן לא הגיעו למצב הזה, צריך עוד דקה
  6. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמעבירים אותן למיכל אטום לאוויר. במיכל אטום הן נשמרות חמישה ימים, במקפיא עד חודש

2 תגובות בנושא “עוגיות קומפוסט”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *