פיצה תרד, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה

יושב הבית חושב שכל דבר עם תרד הוא יותר טוב. שקשוקה? עדיף עם תרד. אגס בנדיקס? כמובן עם תרד! פשטידה? למה לא עם תרד, בעצם. כל כך הוא אוהב דברים עם תרד, שחברתי הטובה דבראל חושבת שכל מתכון בבלוג הזה הוא עם תרד או סלק. היא צודקת רק קצת 🙂 בכל אופן, כשראיתי בטלוויזיה באחד הימים שארז קומורובסקי עושה פיצה עם תרד, ידעתי מייד שעליי לשמור את המתכון. לא התעצלתי. הלכתי לאינטרנט, מצאתי את המתכון, ושמרתי במועדפים. כמה שבועות אחרי כן אמנם חזרתי אליו, ורק אז ראיתי שמדובר במתכון מרושל. קודם כל, אין אף בנאדם פרטי בעולם שעושה שמונה מגשי פיצה בבת אחת. שפים שלא יודעים להתאים את הבישול שלהם לכמויות ביתיות מרגיזים אותי ממש. שנית, המתכון לא מסביר כלל את תהליך העשייה על בוריו.  רק בגלל שראיתי את המתכון בטלוויזיה, הכל היה בהיר וידוע. ועל כן, בניגוד למנהגי, אני הולכת לכתוב פה מחדש מתכון בעברית. וגם, קומורובסקי התפייט ארוכות על תרד טוקי ותכונותיו הייחודיות לעומת תרד רגיל. לא הייתה לי סבלנות לדוכן של התרד הטורקי בשוק, ועל כן עשינו מתרד רגיל. היה מעולה. המתכון המקורי, לכל המתעניינים, נמצא כאן. התמונה של יושב הבית המאושר.

לפני האפייה

רכיבים ל-2 מגשי פיצה
לבצק:

  • 330 גרם קמח שטיבל 2 או קמח לחם
  • 230 גר' מים מינרלים
  • 1 כוס תרד טורקי קצוץ דק
  • שליש כף מלח
  • 4 גר' שמרים אינסטנט
  • 1 כף שמן זית

לציפוי:

  • 600 גרם תרד (טורקי)
  • 4 שיני שום קצוצים דק
  • פלפל לבן גרוס טרי
  • מלח ים גס
  • 200 גר' גבינה בולגרית כבשים אמיתית (או כל גבינה מלוחה שטעימה לכם. אני שונאת גבינות כבשים)
  • 50 גרם זיתי קלמטה
  • חופן עלי בזיליקום
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון תרד עם מים עד לקבלת נוזל אחיד למדי. מערבבים עם יתר חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא רך מדי
  2. מניחים בקערה מכוסה בניילון לחצי שעה, ובסיומה מחלקים לשני כדורים. שמים את הכדורים על צלחת מקומחת ועוטפים בניילון לא נצמד. מכניסים למקרר ל-24 שעות
  3. ביום האפייה, מחממים תנור ל-240 מעלות עם אבן אפייה. פותחים את כדורי הבצק לפיצות דקיקות
  4. מאדים את התרד בסיר בלי מים כמה דקות, עד שהוא מתרכך. קוצצים אותו גס ומערבבים עם מלח, פלפל לבן ושמן זית. מפזרים על הבצק. מעליו גבינה בולגרית וזיתי קלמטה חתוכים
  5. אופים ישירות על אבן האפיה למשך 10-15 דקות עד שהבצק משחים. מפזרים מעל בזיליקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *