קיש קישואים שתי וערב

יושבת הבית לא טובה בלהישאר בבית יותר מיום יומיים. זה לא שחסר לה דברים לקרוא או לראות כדי להשכיל את עצמה, אבל אחרי יום יומיים שבהם היא שומעת רק את הקולות בראש שלה כל היום, בעוד יושב הבית מפרנס את הבית אי שם במסדרונות הבנק, היא מתחילה להשתגע, וכשיושב הבית חוזר בערב הוא מוצא צל חיוור של אישה, רץ במסדרונות רוחות הרפאים. ממש גברת עטויית שמלות ומחוכים ותחתוניות בסיפור גותי. כדי להימלט קצת ממחשבות, עסקה יושבת הבית בבישול מעוטר, שהוא בישול של דברים מיופיפים שבעולם האמיתי לאיש אין זמן אליו, אבל כשאת חולה בבית לא איכפת לך לעשות שתי וערב מקישואים. יצא טעים, אין מה לומר. היה יוצא אותו דבר בשליש עבודה גם בלי השתי וערב, אבל הרבה פחות ויקטוריאני. המתכון הוא וריאציה על מרתה. התמונה שלי.

לא מקצועי כמו מרתה, אבל מרשים, תודו!

רכיבים
לבצק

  • 1.25 כוסות קמח
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 0.25 כוס מי קרח

למילוי

  • 4 זוקיני ירוק
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כרישות גדולות, רק החלקים הלבנים, חתוכים לקוביות בגודל 0.5 סנטימטר
  • 0.5 כוס (30 גרם) פרמז'ן מגוררת
  • 1 ביצה
  • 0.25 כוס שמנת
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק. במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית, 8-10 שניות. מוסיפים מים תוך כדי עיבוד, ומעבדים קצרות עד שנוצר בצק, לא יותר משלושים שניות. משטחים את הבצק לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. בוחרים תבנית 35*12 סנטימטרים. או תבנית פאי עם תחתית נשלפת. או תבנית מרובעת כמו זו שאני השתמשתי בה. מרדדים את הבצק כך שיתאים לתבנית ולשלויה. מעבירים לתבנית ושמים במקפיא עשרים דקות
  3. אפייה מקדימה. מוציאים את התבנית מהמקפיא. מחוררים במזלג כמה פעמים. שמים נייר אפיה עם שעועית או כל משקולת אפייה אחרת, ואופים 15 דקות, עד שהבצק מתחיל להשחים. מוציאים מהתנור, מוציאים את נייר האפייה ומשוקלת האפייה, ואופים עוד 10 דקות, עד שמשחים
  4. מכינים חומרים לשתי וערב. בעזרת קולפן ירקות, מקלפים קישוא אחד לאורכו. מניחים את הפיסות במססנת ומפזרים מלח. משהים חצי שעה
  5. מכינים את המילוי. חותכים את שלושת הזוקיני הנותרים לקוביות קטנות. במחבת גדולה ממיסים חמאה על אש גבוהה. מוסיפים כרישות וקוביות זוקיני ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים עד שהירקות מוזהבים אבל עדיין יציבים, כ-8 דקות. מפזרים את הירקות על הבצק האפוי ומפזרים מלמעלה פרמז'ן
  6. תופרים זוקיני! מייבשים את פיסות הזוקיני בנייר מגבת. יוצרים שתי וערב על הירקות בעזרת הזוקיני. חותכים את דוחפים פנימה את הקצוות
  7. שלב הרויאל. בקערה בינונית מערבבים ביצה ושמנת מתוקה ומתבלים במלח ובפלפל. מרימים את קצות השתי וערב בכמה מקומות ושופכים מתחתיו את הרויאל. אופים, מכוסה בנייר אלומיניום, כ-35-40 דקות. מסירים את האלומיניום ומצננים מעט לפני ההגשה

 

2 תגובות בנושא “קיש קישואים שתי וערב”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *