כדורי שעועית שחורה ותירס

המרקם. המרקם הוא הגאונות פה

יושבי הבית עשו בסופהשבוע מעשה כל כך אחראי, שממש לא ברור איך הם שרדו אותו. הם ישבו עם עצמם, עם המוח שלהם, עם התקוות שלהם, עם הציפיות שלהם, עם הפחדים שלהם, עם האכזבות שלהם וניסו לתכנן מה הם רוצים לעשות עם עצמם ועם חייהם בשנה הקרובה. הכל בגלל איזה מאמר שיושב הבית האינטיליגנט קרא. אין מה לומר, היה מחושב. איכשהו, למרות המשימות המבוגרות באופן בלתי נתפס, היה גם מרגש וממריץ. בין היתר, דובר שם על אוכל לעבודה. המנה הזאת היא פשוט כל כך אחרת ממה שאוכלים בעבודה בדרך כלל (אני באמת לא מבינה איך אנשים בעבודה עוד אוכלים פרגית בכזאת הנאה. באמת, אין לכם שום חוש גיוון והתרגשות?), ואני כל כך אוהבת אוכל מקסיקני, שממש בא לי עליה כבר. המתכון והתמונה של "אייכפר".

רכיבים

  • 2 קופסאות של 400 גרם שעועית שחורה, שטופה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 0.25 כוס פלוס 0.3 כוס פירורי לחם
  • 2 כוסות עגבניות קצוצות
  • 2 בצל ירוק, קצוץ
  • 0.25 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 0.25 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

להגשה

  • אבוקדו, חתוך לקוביות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרססים נייר אפייה בשמן
  2. מועכים שעועית שחורה וכמון במזלג בקערה גדולה, עד שלא נותרת שעועית לא מעוכה. מערבבים פנימה תירס ורבע כוס פירורי לחם. מערבבים עגבניות, בצל ירוק, כוסברה, חצי כפית אבקת צ'ילי ומלח בקערה בינונית נפרדת. מערבבים כוס אחת מתערובת העגבניות לתערובת השעועית
  3. מערבבים שליש כוס פירורי לחם, שמן זית וחצי כפית אבקת צ'ילי בקערית, עד שפירורי הלחם מצופים בשמן. מחלקים את תערובת השעועית ל-8 כדורים של חצי כוס. מועכים בזהירות כל כדור לתערובת פירורי הלחם עד שהוא מצופה כולו, ומניחים על נייר האפייה
  4. אופים את הקרוקטים עד שפירורי הלחם זהובים, כ-20 דקות. מערבבים אבוקדו לתערובת העגנביות שנותרה. מגישים את הסלסה עם הקרוקטים

 

10 תגובות בנושא “כדורי שעועית שחורה ותירס”

  1. צנצנת לגמרי הולכת לעשות את זה. כלומר שניהם נכנסים לרשימה ואז צריך יהיה להחליט אם לעשות בעצם את הכדורים האלה 🙂

  2. עכשיו בתנור:)
    לא יודעת אם הייתי לוקחת את זה לעבודה דווקא, נראה לי שמיקרו לא יעשה חסד עם הכדורים החמודים האלה, אבל ככה, לנשנוש של שישי בצהריים, טרי מהתנור – יאם!

  3. carma, לא לעשות כמוני ולשכוח לערבב את פירורי הלחם עם שמן. לא לשכוח!

    הילי, כן, את צודקת בעניין המיקרוגל 🙂

  4. תוצאה: ללא ספק הפלאפל הכי טעים שאכלתי מעודי, ותוספת פירורי הלחם מבחוץ נהדרת!
    באמת מומלץ לאכול כמו בתמונה (כי זה קצת מתפרק) אבל אי אפשר כמעט שלא לאכול עם הידיים (וחלק אפילו יורט לפני שלב האפיה- המרקם ממש טוב גם אז!)
    בעיני לא במיוחד משביע ולא יעבור כארוחת צהריים.

    מה דעתך?

  5. אני לא יודעת. לא יצא לי כל כך מוצלח. כלומר, טעים והכל. והמרקם באמת משהו. רק הטעם בעייתי. אבל אולי זה בגלל שהשתמשתי בשעועית אדומה לא מקופסא, אלא שבישלתי לבד.

    אבל זה דווקא מאד משביע בעיניי 🙂

  6. גמני בישלתי לבד.
    וגם בלינדרתי את הלחם שלא יצא טוב בשבוע שעבר לפירורים לבד 🙂
    פירורים גסים- אום נום נום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *