בייגלס

איזה שבוע שהיה ליושבי הבית. איזה שבוע. הוא התחיל בזה שלא נסענו לפריז, ומאז הוא רק נהיה עצוב יותר. בכל אופן, יום שבת הגיע, ואתו קצת מנוחה. יושבת הבית חשה חשק לשמרים כמו שלא חשה הרבה זמן. פתחה את הספרים, והגיעה לעמוד הבייגלס בספר של דורעם גונט. לא יכלה להתאפק, אפילו שבייגלס זה לגמרי קונים ולא עושים. המתכון של דורעם גונט. התמונה שלי.


רכיבים

  • 1.25 כוס מים
  • 4.5 כוסות קמח לבן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 0.25 כוס דבש

לציפוי

  • מלח ים גס
  • שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים מים, קמח, סוכר מלח, שמן ושמרים, ליצירת בצק גמיש. לשים נמרצות כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים
  2. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר וחותכים בסכין חדה ל-10 פיסות שוות. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך 40 סנטימטרים. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. משהים כרבע שעה.
  3. מחממים תנור ל-250 מעלות. בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (2-3 טבעות בכל פעם) עד שהבייגלס תופחים, כדקה מכל צד. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
  4. בעוד הבייגלס המבושלים רטובים, מפזרים מעליהם מלח גס וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים 17-20 דקות עד שהבייגלס שחומים מעט

10 תגובות בנושא “בייגלס”

    1. היי אורי 🙂
      לא. בכלל בכלל לא מסובך.
      קצת דורש זמן, כי צריך להתפיח, ושעתיים זה הרבה זמן.

      אבל הבצק הזה נורא חמוד. וההוראות של דורעם הן בדיוק מה שצריך.

  1. מגניב, מת על בייגלס, האמת שחיפשתי במשך חודשים את המתכון הבייגלס האולטימטיבי (יש בסך הכל 8,342 מתכונים ברחבי האינטרטנט, מזל שלא הייתי צריך לנסות את כולם). שלך נראים מאוד יפים – גם בשזירה וגם הקראסט החיצוני שלהם נראה פצייץ.

    הדבר היחיד שאצלי אף פעם לא יוצא זה הצורה – מאיזו סיבה, במהלך הבישול של הנבלות העגולות האלה, החלק החיצוני יוצא קצת (זהירות לבעלי קיבה עדינה) כמו פרצוף של מתבגר שעוסק כל היום לפוצץ את החצ'קונים שלו – משהו ספק מחורר ספק מחוטט, ולא חלק-כמו-ישבן-של-תינוק כמו אצלך.

    למרות שהכנתי לפחות 30 או 40 מתכונים שונים אף פעם לא התפניתי לבדוק למה זה קורה (זה משהו שאני עושה מאחר וזה חוזר על עצמו ברוב המתכונים). לא יודע, מתישו נתפנה לחקור גם את זה…

  2. איזו תמונה חמודה! אני מתה על הספר הזה של דורעם, הוא מלווה אותי עוד מאז שהייתי סטודנטית עם מטבח בגודל של קופסת גפרורים בירושלים הקרה והמרוחקת.
    (גם היום אין לי מטבח מי-יודע-מה גדול, אבל לפחות יש בו מקום גם למקרר וגם לתנור, שזה כבר שיפור. אה כן, ויש בו גם מגירה לסירים.)
    מהנסיון שלי עם בייגלס – את החלק של החיבור בין שני חלקי הבצק ("תפר") צריך לשים למטה, שיפגוש את הנייר אפיה. אצלי לפחות, כשלא הקפדתי על העניין הכאילו-קטן הזה, הבייגלים קצת נפתחו באפיה והחלק הפנימי שלהם טיפה התייבש מידי.

  3. Kutzika, את צודקת. סליחה. זה כוס ורבע ולא רבע כוס מים.

    יובל, תודה תודה. אין לי מושג למה שלך יצאו עם פיצה פייס 🙂 אני במקומך הייתי מנסה את המתכון הזה, כי זה היה נורא קל. גם השזירה וגם המראה הסופי, ותאמין לי שאני לא אשפית הפיסול.

    רוני, גם אני מתה על הספר הזה! הוא כזה ספר בישול שהוא ידיד. כן, את צודקת, צריך לשים את התפר כלפי מטה.

    אוכל בחוץ, הם לא נשארו הרבה זמן, אז קשה לי לדעת 🙂 אבל ביממה שאחרי האפייה הם בהחלט היו טריים מאד.

  4. הכנתי את הבצק! אבל מאוחר היום כבר ולא נראה לי שאני במצב לאכול כמות כזו של בייגלס. אפשר יהיה לשמור את הבצק במקרר ואז לאפות מחר? או שעדיף לאפות עכשיו ואז להקפיא חלק אחרי שזה מתקרר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *