מרק טורטיות

יושבי הבית הפכו בשבוע שבועיים האחרונים לכל כך יושבי בית, שבכל פעם שנערכת התייעצות חשאית כדי לבדוק האם הגיע הזמן לצאת החוצה, עולה מייד קריאה ברורה ונרגשת להשארת יושבי הבית בביתם. אין לדעת אם זה החורף, האירועים המרגשים שהסתיימו (יושב הבית יספר עליהם), האירועים המרגשים שעוד צפויים (פריז!!!!!!) או תאוות הקריאה בבית שעולה על גדותיו מרוב דברי דפוס, אבל העובדה נותרת כשהייתה: יושבי הבית הפכו לעוד יותר יושבי בית. על כן, ללא הרף הם מבשלים אוכל של הבית שלהם. והפעם, הבית שלהם במקסיקו סיטי. זה מתכון לא צמחוני, כך שהסיכוי שבאמת יכינו אותו לא הכי הכי גדול, אבל איזה טעים זה נראה! המתכון והתמונה של "ניו-יורק טיימס".

אוהבת טורטיות

רכיבים ל-4-6 מנות

  • קילו שוקיים עוף
  • 1 בצל בינוני, חתוך לרבעים, עם הקליפה
  • 1 ראש שום, חצוי, עם הקליפה
  • 0.25 כוס שמן צמחי
  • 6 טורטיות תירס
  • מלח
  • 2 כפות צ'יפוטלה באדובו
  • 0.5 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 2 אבוקדו, מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 120 גרם מוצרלה, מגוררת או חתוכה לקוביות
  • לימון פרוס, להגשה

אופן ההכנה

  1. מניחים את העוף, שלושה מארבעת רבעי הבצל והשום בסיר גדול. ממלאים מים עד כדי כיסוי (כ-10 כוסות) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש כך שהנוזלים יבעבעו בעדינות. מבשלים, ומקפים את הקצף מדי פעם, עד שהעוף רך מאד, כ-45 דקות עד שעה
  2. בינתיים, מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית. כאשר השמן חם, מטגנים שתיים מהטורטיות, והופכים פעם אחת, עד שהם קריספיות וזהובות, כ-2-3 דקות לטורטיה. מייבשים במגבת נייר. חותכים את ארבע הטורטיות הנותרות לרצועות, מוסיפים אותן למחבת, מערבבים עדי להפריד ביניהן ומטגנים עד שהם קריספיות וזהובות, עוד שתיים שלוש דקות. מייבשים במגבת נייר ומתבלים במלח בעודן חמות
  3. כאשר העוף רך, מעבירים אותו לצלחת או לקרש חיתוך בעזרת מקלחיים או כף מחוררת (או מעבירים אותו למקרר או למקפיא כדי שהוא יתקרר מהר יותר). כאשר אפשר לגעת בו, קורעים את הבשר באצבעות, וזורקים את העצמות והעור
  4. בזמן שהעוף מתקרר, מסננים את הציר וזורקים את הירקות. מקלפים את הרבע האחרון של הבצל ומניחים במעבד מזון עם צ'יפוטלה, רבע כוס כוסברה וקמצוץ מלח. מפוררים את שתי הטורטיות השלמות המטוגנות ומוסיפים מספיק ציר כדי למלא קצת יותר מחצי מעבד מזון. מעבדים עד שהתערובת חלקה ככל האפשר
  5. מחזירים את המשחה ואת הציר הנותר לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש כך שהתערובת מבעבעת קלות ומבשלים עוד חמש דקות. מוסיפים את העוף, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מחלקים את האבוקדו, הגבינה והכוסברה בין ארבע עד שש קערות. מוזגים את המרק לקערות ומקשטים ברצועות טורטיה. מגישים מיד עם פרוסות לימון

2 תגובות בנושא “מרק טורטיות”

  1. את בטוחה שצימחונות היא הבעיה במתכון הזה?
    את הבשר אפשר להחליף בטופו אבל איך משיגים 2 כפות צ'יפוטלה באדובו?

  2. אה, צ'יפוטלה באדובו זה דווקא קל. בכל מזרח מערב ובכל טיב טעם יש. פשוט צריך לגשת למדף המקסיקני ולחפש קופסת שימורים קטנה של החריף המעולה הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *