לחם תירס אישי פלוס רומזרין

אחד הדברים הנחמדים בבית שבו כולם מבשלים היא העובדה שתמיד יש משהו במקרר. פסטו עגבניות מיובשות שהוא הכין לפני כמה ימים. פשטידת פטריות שהכנתי אתמול. מרק שהכנתי כשהוא היה חולה. מלפפונים שהוא כבש. זה לא לגמרי פותר את בעיית ה"מה בא לי לאכול עכשיו", כי לפעמים דווקא בא לך משהו מתוק וכולם הכינו דברים מלוחים, או להיפך. אבל ברוב הפעמים, אם אתה מקשיב מספיק למקרר, תוכל למצוא שם חיוך שמחכה לך. הלחמים האישיים האלו יהיו תוספת מבורכת, אני בטוחה. ולא, זה לא רק בגלל שהמתכון הזה נותן הזדמנות לקנות תבניות לחם אישיות. אני דוחה בשאט נפש את הרמז הזה. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים"

זה הרבה יותר חמוד מהחלות האישיות שמוכרים בשוק

רכיבים ל-10 כיכרות אישיות

  • 2 כוסות פולנטה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 2 כפות רוזמרין, קצוץ דק
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס שמן זית
  • 1.5 כוסות חלב

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את כל תבניות הלחם האישיות
  2. בקערה גדולה מערבבים פולנטה, קמח, מלח, סוכר, אבתק אפייה ורוזמרין
  3. בקערה בינונית מערבבים ביצים, שמן זית וחלב
  4. מוסיפים את הרכיבים הרטובים לתערובת הפולנטה ומערבבים היטב
  5. מוזגים את התערוכת לתבניות הלחם. אופים עד שהלחם מזהיב והחלק העליון שלו מתחיל להיסדק, כ-10 דקות

7 תגובות בנושא “לחם תירס אישי פלוס רומזרין”

  1. ראיתי את המתכון המקורי כאשר הוא פורסם, וגם בעיני הוא מאד מצא חן
    איפה משיגים תבניות אישיות כאלה בארץ?
    אפשר אמנם להכין בתבניות רגילות, אבל יש לי עוד כמה רעיונות לשימוש בתבניות הקטנות, אם רק הייתי יודעת איפה משיגים אותם בארץ

  2. הא? עשר דקות? אין שום דבר שאופים עשר דקות והוא יוצא לחם, זו שוב וריאציה על חביתה מועשרת מאוד. (אני אשמח בכל זאת לשמוע איך יצא, ואולי כמה זמן לקח באמת לאפות את זה ככה שלא יצטרכו לאכול את זה בכף).

  3. הי ויני

    אתמול קניתי תבניות דומות מאד חד פעמיות בשוק הכרמל. הן אמנם יותר תבניות קטנות לעוגה בחושה מאשר ללחם, אבל גם ככה זה יצא יפה מאד. עשר תבניות בעשר שקל.

  4. לחם תירס הוא אף פעם לא באמת לחם, אבל גם לא חביתה. אין בכלל כל כך הרבה ביצים בזה. זה היה בתנור קצת יותר מעשר דקות, אולי שתים עשרה או שלושה עשרה דקות וזה יוצא נורא טעים. למה זה דומה? זה קצת דומה לעוגה בחושה, אבל מלוח והרבה יותר דחוס.
    תנסי פעם, עם סלט ליד זו הייתה ארוחת ערב ממש טעימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *