מרק סבתא וכרוב

יושב הבית חולה. עוד בברלין הוא הרגיש ככה ככה, אבל חיזק את עצמו בעוד שכבה לבגדים ובצעיף מהודק. ואז חזרנו, והוא התכחש עוד קצת למחלה שלו, וכל הזמן הלך בבית ואמר: "אני רק שותה את התה ג'ינג'ר הזה ומייד מבריא", שנשמעה דווקא טענה הגיונית, אבל היום הרופא פסק סופית: עד סוף השבוע בבית, ויש גם אנטיביוטיקה. מחלה עם אנטיביוטיקה בהחלט דורשת מרק, שאינו המרק הרגיל של כל ירקות השורש שהיו בבית פלוס ציר מהמקפיא. וזה מרק של סבתא. זה בטוח טוב. המתכון והתמונה של "בישול כן".

אלו הידיים. את המרק אפשר למצוא במתכון המקורי

רכיבים לסיר גדול

  • 3 לפתות גדולות (320 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 3 סנטימטרים
  • 2-3 תפוחי אדמה אדומים גדולים (420 גרם), קלופים וחתוים לקוביות באותו גודל
  • 2 בצלים לבנים בינוניים (220 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות באותו גודל
  • 4 גזרים גדולים (420 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות באותו הגודל
  • 6 כוסות מים
  • 2 כרובים בינוניים (680 גרם), חתוכים לרצועות גסות
  • 1.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 0.5 כפית מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול על אש גבוהה. כשהמים רותחים, מוסיפים לפת, תפוחי אדמה, בצלים וגזרים. מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ומבשלים מכוסה, על אש נמוכה, 15-20 דקות, עד שהירקות רכים
  2. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את כל הירקות עד שהם חלקים, ונוצר ציר קרמי ומעט סמיך. טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח אם צריך. מוסיפים את רצועות הכרוב לסיר ומבשלים עוד חמש דקות, עד שהכרוב רך, אבל עדיין בעל מרקם יציב
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את השעועית המבושלת
  4. מגישים את המרק בקערות קטנות ומפזרים מעט שמן זית בכל קערה. מושלם בצירוף לחם בעל קרום עז נוכחות

 

2 תגובות בנושא “מרק סבתא וכרוב”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *