מזון למוח + לחם שום ורוזמרין

זה היה לפני חצי שנה בערך, שיושבת הבית חשבה על הרעיון הבא: בלוגים זה נחמד, אבל צריך לנסות דברים חדשים. והדברים החדשים האלו צריכים לכלול אנשים אמיתיים, לא רק כאלו שמגיעים מעבר למסך המחשב. אני יודעת, אמרה לעצמה, אני אעשה סוג של TED. רק בישראל. וקצר יותר.
וכך נולדו ערבי 12 דקות. היא שכנעה גם את אסף דבורי ואת לירון מילשטיין שיעזרו לה, וביחד הם מארגנים כל כמה חודשים ערב של הרצאות קצרות. בכל ערב של 12 דקות משתתפים שישה מרצים ומרצות מתחומים שונים, שכל אחד מספר על משהו שמעניין אותו. תרבות. שירה. קולנוע. מתמטיקה. מדעי המחשב. משחקי מחשב. כלכלה. קעקועים. ארכיטקטורה. תכנון תאורה. וכל המוסיף מוסיף.
הערב הקרוב מתרחש היום. בשעה שמונה בערב. בלבונטין 7 בתל-אביב. הערבים הקודמים היו ממש קסומים והיום הולך להיות קסום גם כן. הנה ההזמנה:

יוצא שהיום הוא היום חופשי שלי, כך שכל שנותר לי הוא לחכות בהתרגשות לערב. נשמע כמו זמן מצויין להכין לחם שנראה כמו לחם אחיד, אבל יש בו הפתעות מרעננות. המתכון והתמונה של "מאכלים של חיים טובים".

בא לי כזה מייד

רכיבים לשני כיכרות

  • 2 כוסות מים חמימים, בערך 43 מעלות
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 2.5 כפיות שמרים יבשים
  • 2.75-3 קמח לבן
  • 2.5 כוסות קמח מלא
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 0.3 כוס רוזמרין טרי, קצוץ
  • 4 כפיות מלח
  • 0.25 כוס קמח לקימוח הכיכרות
  • קמח תירס לתבנית

אופן ההכנה

  1. שמים שתי כוסות מים בקערה קטנה. מפזרים את השמרים ומניחים להם לעמוד שלוש דקות לפני שמערבבים. אחרי שהם נמסים, מערבבים פנימה את שמן הזית
  2. במעבד מזון עם להב בצק (כלומר לא ממתכת, אלא מפלסטיק. למי שיש כמובן. למי שאין, בידיים) מערבבים שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח רגיל ושתיים וחצי כוסות קמח מלא, שום, רוזמרין ומלח. מוסיפים את תערובת המים והשמן ומעבדים ליצירת בצק חלק, אלסטי ודביק מעט, כ-45 שניות. מוסיפים את רבע כוס הקמח הנותרת, כף אחת בכל פעם, אם הבצק רך מדי
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים את הבצק כך שהחלק העליון משומן. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק להכפיל את נפחו
  4. לעיצוב הכיכרות, מגרדים את הבצק על משטח מקומח ולוחצים כדי לשטח אותו. חוצים את הבצק ומעצבים חצי אחד בכל פעם. יוצרים מהבצק מרובע, ומגלגלים אותו. מגלגלים ב-90 מעלות ומגלגלים שוב מהקצה הקצר. מניחים את הבצק כשהתפר שלו בחלק התחתון, מכסים בניילון נצמד או מגבת, ונותנים לו לנוח חמש דקות. מעצבים גם את הכיכר השנייה
  5. מקמחים תבנית 30*45 בקמח תירס. מגלגלים כל כיכר בכפות הידיים כדי להאריך אותה. מותחים מאמצע הכיכר החוצה, ומחדדים מעט את הקצה. מניחים את הכיכרות על נייר אפיה ומקמחים כל כיכר בנדיבות, רבע כוס קמח לשתי הכיכרות. מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים להתפחה שנייה, עד להכפלת הבצק
  6. כ-30 דקות לפני האפייה, מחממים תנור ל-260 מעלות ומעבירים את הרשת לשליש האמצעי והתחתון. מניחים תבנית על תחתית התנור כדי לספוג חלק מהחום, ולוודא שתחתית הלחם לא נשרפת
  7. מחזיקים סכין חדה מאד ב-30 מעלות לכיכר הלחם ויוצרים שלושה חתכים אלכסוניים בכל כיכר. מניחים את שני הכיכרות בתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-230 מעלות. אחרי 20 דקות, מנמיכים את הטמפטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 20-30 דקות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *