ירד גשם, אבל עדיין חם גיהנום. כבר סוף ספטמבר, אבל עדיין אנחנו ישנים עם מזגן. זה אומר שבשוק יש עדיין ירקות של סוף הקיץ, אבל הלב כבר תוהה האם אי פעם יהיה כאן קר שוב. במלים אחרות, אפשר להכין מאכלים שאוכלים עם כף, בלי להרגיש מפגרים לגמרי. לא לגמרי מאפה, אבל לא לגמרי רק ירקות מבושלים. קובלר. המתכון והתמונה של "המילה הנגוסה".
רכיבים
למילוי
- 0.25 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 1.5 קילו עגבניות שרי
- 3 כפות קמח
- 0.25 כפית צ'ילי גרוס
- מלח גס ופלפל שחור
לבצק
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- מלח גס
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס (70 גרם) גרוייר, מגוררת
- 1.5 כוסות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת על אש ביננית. מבשלים בצלים, עד שהם מקורמלים, כ-25 דקות. מוסיפים שום ומבשלים עוד שלוש דקות, עד שעולה ניחוח השום. מצננים
- מערבבים את הבצלים, העגבניות, הקמח כפית וחצי מלח וקצת פלפל שחור
- מכינים את המאפה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה. מערבבים פנימה את החמאה עד שנוצרים גושים קטנים. מערבבים פנימה גבינה ואז שמנת עד שנוצר בצק (דביק מעט)
- מעבירים את תערובת העגבניות לתבנית בעומק של כחמישה סנטימטרים. בעזת כף יוצרים שבע חתיכות מאפה (כחצי כוס בצק כל אחת) על העגבניות בעיגול, ומותירים את המרכז פתוח. מברישים את הבצק בשמנת ומפזרים מעל עוד קצת גבינה מגוררת. אופים עד שהעגבניות מבעבעות והבצק זהוב, כשעה. מצננים 10-20 דקות לפני ההגשה
אם אפשר לדעת מהו המרכיב גורייר בבצק.
תודה מראש
חנה
הי חנה
גרוייר היא גבינה צהובה קשה. יש בה חורים קטנים והיא שמנה למדי.
אפשר לקנות אותה גם בארץ.