פלאפל אפוי

כשנגמר הגז, זה תמיד במפתיע. וכי למה שלא יהיה במפתיע. הגז תקוע לו שם על הגג (כן, אני יודעת, זה
לא בטיחותי ולא נפוץ, אבל לעזאזל זה לא באשמתי), בתוך מיכלים שמפחיד אפילו להתקרב אליהם, וללא
שום חיווי כלשהו על מצבו בפנים. ואז צריך להתקשר לאמישראגז, לטכנאי שמגיע רק בין עשר לשתים
עשרה, וצריך להיכנס גם הביתה, כי הגיע הזמן הבדיקה החמש שנתית שלנו, באמת תודה שהודעתם לנו,
ואדם שמשישי בצהריים רק רוצה איזו ביצת שש דקות וחצי נאלץ להסתפק בכל מה שהוא יודע להכין
בתנור. ולא רק זה, בסוף גם תמיד הוא נכנע וכותב פוסט "נגמר לי הגז במפתיע" לבלוג שלו. אלו חיים
אלו? המתכון והתמונה של "המטבח של קלין".

נראה כיף!

רכיבים ל-12 קציצות פלאפל

  • 1 כוס גרגירי חומוס (אם אתה אדם בלי גז, תשתמש בקופסה)
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות קמח מלא (או יותר, אם הקציצות לא נדבקות יותר זו לזו)
  • שמן זית, לריסוס נייר האפייה

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס, משרים אותם במים קרים לשמונה שעות לפחות או לכל הלילה. כשהם רכים דיים, מייבשים אותם.
  2. שמים חומוס, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, שום וכמון במעבד מזון. מעבדים בפולסטים עד שההכל קצוץ היטב ומעורבב, אבל לא משחתי. מפזרים מעל אבקת אפייה וקמח ומעבדים בפולסים עוד כמה פעמים כדי לערבב. בוחנים כדור אחד כדי לראות אם התערובת מחזיקה. אם לא, מוסיפים קמח לפי הדרוש. מניחים את התערובת בקערה מכוסה ומקררים כמה שעות או לילה
  3. כאשר מוכנים לאפייה, מחממים תנור ל-200 מעלות (אפשר גם לרסס את נייר האפיה בשמן זית ולחמם את התבנית מראש, כדי שהפלאפל יהיו קריספיים יותר)
  4. יוצרים מהתערבות 12 כדורים, ומוחצים אותם לכדי קציצות בעובי סנטימטר. מכניסים לתנור עד שהם שחומים ואפויים, כ-22 דקות. מגישים חם עם טחינה כמובן

3 תגובות בנושא “פלאפל אפוי”

  1. פלאפלים אפויים זה מעולה, הכנתי המון כאלה ממתכונים לפלאפל רגיל (מטוגן) ומנסיוני חייבים להוסיף שמן או טחינה לעיסה, אחרת הם יבשושיים.
    אגב, גם אם אתה אדם בלי גז (כמוני. אף פעם לא היה לי גז בשום דירה. בלוני גז מפחידים אותי) אל תשתמשו בקופסה. פשוט אל. תאמינו לי. בשביל פלאפל צריך רק להשרות את החומוס. לא לבשל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *