ארטיקים, ארטיקים. עוגת לימון, מנגו לאסי ואשכוליות

יושבי הבית מתרחקים מהמטבח כמו מאש. ראשית, באמת חם שם כמו אש. שנית, אם אתה קורא מתכונים ורואה תכניות בישול ואוכל במסעדות מספיק זמן, אתה מתחיל להרגיש שכל העניין הוא רמאות. שבסוף אפשר להכין פריטטה מעוטרת בנתזי תפוח אדמה עם קמצוץ זעפרן על פי מתכון שמצאת בבלוג סודי באינטרנט, אבל אפשר גם סתם לגרד כמה תפוחי אדמה לחביתה שלך ולהכניס לתנור לרגע. החשיבות העצומה והפיטיות האינסופית שמקדישים לאוכל יכולה לעתים לעלות על גדותיה, ולגרד את קצות העצבים. זו התקופה בה אנחנו נמצאים ואנחנו ניזונים בעיקר מסלט חסה עם עגבניה שמן זית ובלסמי, מלחם אגוזים של הבייקרי עם קוטג' ועגבניה, וכשאנחנו באמת רוצים לפנק את עצמנו, אנחנו מכינים ארוחת בוקר של לחם קלוי, סרדינים מקופסה הכי פושטית, בצל וחמאה. קצת פשטות ועצלות מטבחית עוד לא הזיקה לאיש. אבל הארטיקים האלו הם רק חצי אוכל. בחצי השני הם משחק של טעמים וערבוב ומרקמים ומציאת הדבר הנכון. המתכון והתמונה של "שאריות משולחן האוכל".

אני אתחיל באשכוליות, תודה

ארטיק עוגת לימון

  • 1 כמות מיץ וגרידה מלימונים
  • 7-8 כמויות רוויון
  • חלב ממותק לפי הטעם (בערך חצי קופסה לשלוש הלימונים)
  • פירורי פתי בר – לא חייבים

מגרדים וסוחטים את הלימונים (מוותרים על הגרידה אם לא רוצים טעם מודגש של לימון). מערבבים את המיץ עם החלב הממותק עד שיש איזון נעים בין מתיקות לחמציות. מוסיפים פי שש או שבע רוויון. זהו הארטיק הכבד ביותר מבין השלושה בגלל החלב הממותק. אם רוצים ארטיק קליל יותר, מוותרים על חלק או על כל החלב המרוכז וממתיקים בסירופ סוכר. מערבבים פנימה פירורי פתי פר, אם רוצים מרקם מתוחכם יותר.

ארטיק אשכוליות

  • 1 כמות מיץ אשכוליות
  • 1 כמות רוויון
  • דבש לפי הטעם

זהו הארטיק הקליל ביותר בחבורה. מערבבים את מיץ האשכוליות עם הרוויון. מוסיפים פנימה דבש עד שמגיעים לדרגת המתיקות הנכונה. מוודאים כי הדבש מעורבב כהלכה לפני שמוסיפים עוד.

ארטיק מנגו לאסי

  • 1 כמות קוביות מנגו או מחית מנגו
  • 1-2 כמות יוגורט
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • סירופ סוכר לפי הטעם
  • קמצוץ הל – לא חייבים

מערבבים מנגו עם יוגורט. משתמשים במספיק יוגורט כדי שהתערובת תעורבב כהלכה. מוסיפים מיץ לימון וממתיקים.

הקפאה
מקפיאים את הארטיקים בתבנית לארטיקים. אפשר לאחסן במקפיא כמה חודשים

2 תגובות בנושא “ארטיקים, ארטיקים. עוגת לימון, מנגו לאסי ואשכוליות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *