לחם מהיר עם זעתר פטה וזיתים

יותר מכל הזוגיויות האחרות שהיו לי, יושב הבית הוא טוב במחלות. כולם יודעים להכין תה ולכסות בשמיכה, אבל רק אחד יודע לקום בבוקר, להסתכל עליי מחזיקה את העין שלא תיפול החוצה מרוב כאב ראש, ועוד לפני שכל התאים במוח שלו מתעוררים להכריז: טוב, את חמודה שאת חושבת שאת הולכת היום לעבודה. חוץ מחום ומחלות אמיתיות, טפו טפו וזה, כל פעם שכואב לי, אני רוצה שמישהו יפתור אותי מהדילמה המעצבנת של האם זה מספיק רציני כדי לא ללכת לעבודה. זהו היום. קיבלתי אדוויל חדש דנדש מהסופר פארם. ממתק. חיבוקים לרוב. ודרישה חד משמעית: תהיי טובה אליה. אני אשתדל. המתכון של "המטבח של צ'יקו". התמונה, נטולת הזיתים, היא שלי.

רכיבים לתבנית לחם

  • 2.5 כוסות קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 0.5 כפית מלח
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות זעתר
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם פטה
  • 0.5 כוס זיתים מגולענים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית לחם
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וזעתר בקערה קטנה
  3. בקערה גדולה יותר מערבבים ביצים, חלב ושמן זית
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לרכיבים הרטובים, ומקפלים עד שהחומרים היבשים שלושת רבעי רטובים. נזהרים מערבוב יתר
  5. מוסיפים זיתים ופטה ומקפלים שוב. מוזגים את התערובת לתבנית
  6. מפזרים עוד קצת זעתר מלמעלה ואופים 45 דקות. מצננים לפני ההגשה

 

4 תגובות בנושא “לחם מהיר עם זעתר פטה וזיתים”

  1. היי, המתכונים באתר שלכם מעולים!!!
    מעוניינת להכין את הלחם אבל אני לא ממש יודעת מה זו תבנית לחם…. האם תבנית אינגליש קייק עונה על הצורך במקרה הזה?
    תודה רבה רבה!!!

  2. הי אסתר. תודה!
    תבנית לחם היא קצת יותר רחב הויותר גבוהה מתבנית אינגליש קייק, אבל ללחם הזה היא תספיק, כן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *