לחמניות בוקר מגולגלות

סוף השבוע שלנו במצפה רמון גרם לי לחשוב על מקומות שבהם יש מסעדה אחת פתוחה בלילה. אני יודעת שאני נשמעת תל אביבית להחריד, אבל זה משפיע על כך הרבה דברים בחיים. אם אין בסביבתך מסעדה, אפילו לא ברמת מסעדה אלא סתם פלאפליה, פיצריה, ווט אבר, אתה ממש צריך להיות הרבה יותר מתוכנן. אתה אוכל בבית או שאתה לא אוכל. וואו. זה כל כך אחרת מהחיים שלנו. הדבר היחיד שכן משתדלים להקפיד עליו אצלנו זה שבכל יום יהיה לחם לסנדוויץ של הבוקר. היום למשל זה לא עבד. המתכון והתמונה של "בישול כן".

מספיק גדול לסנדוויץ בוקר?

רכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 14 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 ביצים
  • 0.4 כוס (מאה מיליליטר) שמן צמחי
  • 150 גרם מרגרינה (כן, מרגרינה)
  • 200 מיליליטר מים
  • שומשום פלוס ביצה לבחוץ של הלחמניות

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הרכיבים ולשים עד שנוצר בצק חלק. מכסים במגבת מטבח נקייה ומשאירים 20 דקות
  2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מברישים כל אחד מהם בשמן צמחי ומתפיחים עוד עשר דקות
  3. משטחים כל חלק לעיגול, על משטח מקומח קלות, וחותכים ל-16 משולשים שווים. מגלגלים כל משולש ללחחמניה ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד שלושים דקות
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום מעל, או מלח ים
  5. אופים 20 דקות ומגישים חמים

 

8 תגובות בנושא “לחמניות בוקר מגולגלות”

  1. איזה רעיון מגניב. בצק חלה מגולגל כמו קרואסון. שוס. ננסה בהזדמנות (עם חמאה).

    אנחנו גרים במקום בו יש מסעדת טיגון עמוק שנסגרת ככה בתשע ובישוב הסמוך (20 דק') יש עוד שתיים (כם אוכל אמיתי) אבל גם הן הולכות לישון מוקדם.
    מצד שני יש מכולת שפתוחה 363 ימים בשנה (מה שאומר שיומיים בשנה אנחנו סובלים מחוסר ביטחון תזונתי.

  2. מיטל, אנחנו גרים בארץ הדובים 🙂 (שעתיים צפונה ממדינת וושינגטון).
    עכשיו שבת בבוקר ואני הולכת להכין את המגולגלות.

  3. נטלי, זה יוצא מעולה. לי יצא קצת קטן מדי בשביל אפילו לחשוב על להכין מזה סנדוויץ', אבל זה בצק כיפי מאד.

    נעמה, יו, נשמע כיף וקריר. עכשיו שמונה עשרים וחמש בבוקר וכבר 34 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *