ריבועי מייפל פקאן

יושבי הבית נוסעים למצפה רמון. למה? ראשית, כי הם יכולים. שנית, כי ליושבת הבית יש פינה חמה בלב למצפה רמון עוד מימי ישיבתה בדרום, שבהם מצפה רמון נראתה לה כמו הנוף הבראשיתי האמיתי, שלו רק הייתה יכולה להתחבר אליו, הייתה יכולה למצוא מרגוע לנפשה. שלישית, כי ככה אנחנו נוכל להירקב בנחת! אין כמו להירקב בנחת לעתים, לפלות כנים זה לזה, מטאפוריות מטאפוריות, ולהיזכר בקצב חיים אחר. אכין לנו משהו מתוק לדרך. המתכון והתמונה של "עוגת הפאונד של עזרא".

השאלה כעת היא רק האם אכין תבנית שלמה או חצי תבנית

רכיבים ל-25 ריבועים
בסיס

  • 1.25 כוסות (200 גרם) קמח
  • 0.3 כוס (75 גרם) סוכר חום בהיר
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.5 כוס (125 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות של סנטימטר וחצי

מילוי

  • 6 כפות (90 גרם) חמאה
  • 0.3 כוס (105 גרם) סירופ מייפל
  • 0.66 כוס (155 גרם) סוכר חום בהיר
  • 0.3 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כוסות (250 גרם) פקאנים קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית 22 סנטימטרים מרובעת בנייר אלומיניום, ומותירים את קצוות האלומיניום להשתלשל מעבר לתבנית. משמנים את האלומיניום
  2. במעבד מזון או ביד מערבבים את הקמח, סוכר חום ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים בגודל אפונה. לוחצים את הפירורים לתחתית התבנית ואופים עד שהקצוות משחימים קלות והחלק העליון יציב, כ-12-17 דקות
  3. מחממים חמאה, מייפל וסוכר חום בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שהחמאה והסוכר נמסים. מביאים לרתיחה ומרתיחים דקה אחת. מסירים מהאש ומייד מוסיפים את השמנת. מוסיפים גם את הפקאנים. מוזגים את המילוי החם על הבסיס האפוי, ומורחים אותו עד הקצוות בעזרת כף עץ
  4. אופים עד שמכה קלה בכנף התבנית מותירה את המילוי יציב, כ-22-25 דקות. מעבירים את התבנית לרשת לצינון לשעה וחצי
  5. בעזרת קצוות נייר האלומיניום מרימים את העוגה מהתבנית. מעבירים סכין סביב העוגה כדי לשחרר אותה מנייר האלומיניום. חותכים את העוגה ל-25 ריבועים בעזרת סכין חדה ומאחסנים בכלי אטום לאוויר בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

 

12 תגובות בנושא “ריבועי מייפל פקאן”

  1. נראה לי שיש לנו עוגה לשבת.
    (אנסה עם נייר אפיה במקום אלומיניום. נראה לי יותר בטוח).

    תודה!

    (מצביעה בעד תבנית שלמה, כמובן. הדרך ארוכה.)

  2. ובקשה: בטח תכינו לפני (אצלנו השבת נכנסת חצי יום אחריכם). אנא דווחו מה רמת המתיקות של הנ"ל. יש לי תחושה שניכוי שליש סוכר במקור יעשה טוב (בד"כ עושה).
    תודה.

  3. עלמה, תבנית שלמה מחכה לשכנים. יצא מושלם!

    נעמה, לא הייתי מורידה מהסוכר. זה פשוט מתאזן יופי עם הפקאנים.

  4. שאלה קטנה, אתם נוסעים למלון או משהו כזה במצפה רמון?
    פשוט חיפשתי בזמן האחרון מקום לחופשה בדיוק שם אז רציתי לדעת אם יש משהו טוב…
    תודה!

  5. זה ניראה מעולה, אני יכולה להריח את זה עד כאן… ניראה לי אני מכינה תבנית בהקדם האפשרי!!
    נ.ב. אולי אני אחליף את הקמח בקמח כוסמין, את החמאה בשמן קנולה ואת הסוכר בסוכרא לייט?

    סתם:)

  6. אילה, היינו בפונדק רמון. שזה נחמד, אבל לא יותר מזה.
    ותכיני. זה מה זה טעים. כבר יומיים ברציפות אנחנו מנשנשים את זה.

  7. סופסוף הכנתי. עשיתי כמה המרות בהתאם למה שיש בבית (קמח כוסמין מלא, סוכר בלתי מעובד, מלך במקום פקאן ושמנת שקדים כי נגמרה המתוקה. בקטנה). לא השתמשתי בנייר אלומיניום אלא נייר אפיה וכל ההעברה וההפרדה עברה בלי בעיות.
    יצא טעים ברמה לא חוקית.
    תודה 🙂

  8. ריבועי מייפל ופקאן, גם לאחר שינויים קלים (מלך במקום פקאן) יצא משובח ביותר. נמס בפה וכך מצליח להרגיע במשהו את יסורי המצפון המתיחסים לפצצת הקלוריות הזו.תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *