אמן נהיה שם: סלט בלתזר

מאז שנרשמנו לשירות להחלפת דירות, קצב החלומות שלנו עלה פלאים. יום אחד, שבו יושבת הבית שולחת מייל לבחור מטוקיו ומבקשת החלפת דירה, כבר מאפשר לנו לחלום על שיטוט בנבכי העיר המסתורית הזאת, בין בחורות בלבוש הלו קיטי לבחורים שגברת מבוגרת תולשת להם שערות לבנות מהפדחת. יום אחר שבו מייל מגיע ממנהטן שבו מבקשים אנשים נחמדים להחליף איתנו דירות, כבר שולח אותנו לצד הדרום מזרחי של העיר, לשיטוט בין הול פוד מרקט לבין חנות בגדים יד שנייה שבה ביקרנו בפעם הקודמת, והיו בה רק חליפות של איש שמן אחד, לבין חזיתות בנייני אבן חומה, מוניות צהובות וסנטרל פארק ירוק אחד. לכבוד החלום הזה, לקחתי אותנו לבלתזר, שהיא אחת המסעדות, כך אומרים, והיא מגישה סלט מפורסם מאד, שכמובן שאי אפשר להכין אותו בשלמותו בארץ, ובכל זאת, אפשר לנסות ולהתקרב, וגם לזכור שלא כל פלוץ של שף הוא הפלוץ הכי חשוב בהסטוריה. הממתכון והתמונה מ-iVillage.

לא. אני אשאר בפתח תקווה ואוכל סלט עם חסה ועגבניה

רכיבים לשש מנות

  • ראש חסה
  • 1 אנדיב
  • 1 רדיקיו (זה סוג של חסה אדומה. יש בגינה של בראלה. אם במקרה אתם לא מכירים את בראלה, אני לא ממש יודעת במה אפשר להחליף. אולי בעלי בייבי קצת מרירים)
  • 1 שומר, חתוך דק מאד, עדיף במנדולינה
  • 100 גרם צנוניות, חתוכות דק
  • 250 גרם אספרגוס
  • 100 גרם שעועית ירוקה רחבה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 120 גרם ריקוטה עזים
  • 1 אבוקדו
  • 1 לימון, חצוי
  • 1 סלק צלוי, מג'וליאן
  • גרידה מלימון אחת, מושרית במים רותחים לדקה אחת
  • 3 פרוסות טוסט, שעברו במעבד מזון לכמה דקות עד שהפכו לפירורים דקים
  • חצי כפית מלח (לויניגרט)
  • רבע כפית פלפל שחור (לויניגרט)
  • מיץ משני לימונים (לויניגרט)
  • 0.75 כוס שמן זית (לויניגרט)
  • 0.25 כוס שמן טראפל (לויניגרט)

אופן ההכנה

  1. מקלפים, שוטפים ומייבשים את החסה, אנדיב ורדיקיו. מערבבים ביחד בקערה גדולה ומוסיפים שומר וצנוניות
  2. מכינים אמבט מי קרח בקערה גדולה אחרת ומביאים סיר מלא במי מלח לרתיחה. מסלקים את הבסיס העצי של האספרגוס, ומקלפים את החלק החיצוני הקשה. מוסיפים את האספרגוס למים הרותחים ומבשלים כשמונה דקות, עד שהם רכים. מוציאים מהאש בעזרת מלקחיים ישירות למי הקרח ומוסיפים את השעועית למים הרותחים. מבשלים גם אותה שמונה דקות ומעבירים למי הקרח. מייבשים את האספרגוס והשעועית ומוסיפים לחסות ביחד עם מלח ופלפל
  3. מערבבים ביד, ביחד עם כל חומרי הויניגרט
  4. פורסים את הריקוטה לפרוסות של שלושה מילימטר. חוצים ומקלפים את האבוקדו. פורסים כל חצי לפרוסות הכי דקות שאפשר, ומזלפים עליו לימון שלא ישחיר
  5. להרכבת הסלט, מכינים שש קעריות. מחלקים את החסות עם הרוטב והירקות בין הקערות. מעליהן שמים פרוסת ריקוטה, שתי פרוסות אבוקדו וכמה זו'ליאנים של סלק מגורר. מעל מפזרים גרידת למון ופירורי טוסט

4 תגובות בנושא “אמן נהיה שם: סלט בלתזר”

  1. אם כבר שם , הלא צמחונים עליהם לנסות את פשידת הרועים העשויה בשר ברווז. חורפי אומנם
    אגבף לאיזה שרות נרשמתם?

  2. Anarchism and Art: Democracy in the Cracks and on the Margins (SUNY series in New Political Science)

שלום קאז.
מסתמן שניסע לברלין. אבל פעם באה בטוח מנהטן. ובטוח בלתזר. וכיוון שפה אוהבים פשטידת רועים, כלומר אני אוהבת, אז ודאי אנסה.

נרשמנו ל-homeforexchange. יש המלצות נוספות?

  • כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *