גלידת עוגת לימון

יש בקרים בהם יושבת הבית מתעוררת עם הזריחה, כולה מוכנה להתמודד עם היום, לצאת אל המרחבים, לרוץ בשדות העירוניים, להילחם את מלחמותיה, לשתות את תה המנחה שלה,  ולחיות לחיות. יושב הבית, לעומת זאת, מוכן לישון קצת, להתפך, לישון עוד קצת, להתכסות קצת, להוריד קצת את השמיכה, להתהפך, לגרגר כשמלטפים אותו ואז לישון עוד קצת. אי התאמה. יש בקרים שהפוך. יושב הבית מוכן לקום, ללבוש את בגדי הספורט שלו, לרוץ, להתקלח, ללכת לשתות קפה, לקרוא עיתון, קומי, הוא אומר לי, כבר בוקר. יושבת הבית רק רוצה לישון עוד קצת, למשוך מעליה את השמיכה, ולא להודות בקיומו של היום. אי התאמה. ובכל זאת, התאמה מושלמת. הבוקר היה תורי לרוץ, ולמצוא באינטרנט גלידת עוגת לימון, שזה בול מה שצריך כדי להתחיל בוקר כראוי. טוב, יותר כמו גלידת לימון עם ביסקוויטים, ובכל זאת כל מה שצריך כדי להתחיל את הבוקר. המתכון והתמונה של "אוכל של חיים טובים".

מעניין מתי אני באמת אכין גלידה

רכיבים לשש מנות

  • 1.5 כוסות חלב
  • 0.5 כוס מיץ לימון
  • 0.5 כוס שמנת מתוקה
  • קמצוץ מלח
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 6 ביסקוויטים, מרוסקים
  • פלחי לימון

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים חלב, מיץ לימון, שמנת, מלח וחלב מרוכז
  2. אם יש מכונת גלידה, מוזגים את התערובת למכונה ומכינים גלידה לפי הוראות היצרן
  3. אם אין מכונת גלידה, מוזגים את התערובת לקערה או תבנית או כל דבר שיכול לעמוד בקירור במקפיא ומכניסים להקפאה
  4. אחרי 45 דקות, בודקים את התערובת. אם היא מתחילה לקפוא בקצוות, מוציאים מהמקפיא ומערבבים בנמרצות בעזרת מיקסר ידני או בלנדר מוט או מרית או מטרפה. ממש טורפים אותה ושוברים כל חלק קפוא. מחזירים למקפיא
  5. ממשיכים לבדוק כל שלושים דקות, ומערבבים בנמרצות בכל פעם שהיא מתחילה לקפוא. עושים זאת שוב ושוב במשך שעתיים שלוש עד שהגלידה מוכנה
  6. מערבבים שליש כוס פירורי ביסקוויטים לגלידה. ומגישים עם פירורי ביסקוויטים למעלה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *