אמן נהיה שם: ביסקוויטים עמוסי ריבה ללא טיפה גבינה

שיחת היום בעבודה היא שאי אפשר לדבר יותר על גבינה. אני לא בהכרח מסכימה, כי אני מרגישה שלא אכלתי מספיק מאכלי גבינה בשבועות הזה. בכלל, יחסית לחג של צמחונים, אני חשה שלא ניצלתי אותו כהלכה. ובכל זאת, בסופשבוע הקרוב אני לא מתכוונת להכין עוגת גבינה (יש די והותר ממנה במקרר, הודות לארוחת החג במשפחה שלו), אלא את הביסקוויטים ריבה האלו, שמגיעים ממאפיית Grand Central בפורטלנד או בסיאטל, שאליהן אני חולמת להגיע במסגרת הטיול הגדול של אחרי הצבא. כלומר, במסגרת הטיול הגדול הבא, שיותר ויותר מסתמן כטיול גדול באמריקה. כל אדם מערבי חייב לעצמו אחד כזה, לא? זה כמו עלייה לרגל למכה, רק של האנשים בימינו. המתכון והתמונה מ-iVillage.

מתאים בול לריבת התפוזים למבוגרים שיושבת בצנצנת בבית

רכיבים לעשרה אנשים

  • 4 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 200 גרם חמאה
  • 650 מיליליטר רוויון
  • 0.75 כוס ריבה מאיכות טובה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה בקערה עם שוליים גבוהים או בקערה של מיקסר וטורפים היטב
  3. חותכים את החמאה לקוביות בגודל חצי סנטימטר ומערבבים פנימה בעזרת הידיים או בעזרת וו הגיטרה במיקסר, עד שמרקם הקמח משתנה ממשיי לחולי. עדיין אמורות להיות חתיכות בגודל מטבע קטן של חמאה. אם מכינים את הבצק יום קודם לאפייה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. אם לא, ממשיכים הלאה
  4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ומוזגים פנימה כוס אחת של רוויון בפעם אחת. מערבבים בעדינות עד שהבצק נדבק. הוא ייראה קשה. מגרדים את שולי ותחתית הקערה ומוסיפים עוד רבע כוס רוויון ומערבבים שוב. מפסיקים לערבב כשיש עדיין חתיכות נראות לעין של חמאה וחלקים קמחיים בבצק. הבצק אמור לצאת מהקערה בשניים שלושה גושים כעורים, ולהותיר מעט קמח בקערה. עם הבצק עדיין יבש ופירורי מאד, אפשר להוסיף עד רבע כוס נוספת של רוויון, כף אחת בכל פעם, ולערבב מעט מאד אחרי כל הוספה
  5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. בעזרת כף היד יוצרים צורה אובלית בגובה חמישה סנטימטרים. הבצק לא ייראה חלק או אחיד במיוחד. זה בסדר. בעזרת חותכן עוגיות יוצרים עיגולים בקוטר של כשבעה סנטימטרים. מערימים את השאריות זו על זו ליצירת בצק בעובי חמישה סנטימטרים וחותכים את יתרת העוגיות
  6. בעזרת האצבע יוצרים חור בגודל חצי שקל במרכז כל ביסקוויט. תומכים בצד החיצוני באצבעות, אבל נזהרים לא להפעיל יותר מדי לחץ, כדי לא לאבד את תחושת האווריריות של הביסקוויט. ממלאים כל חור בכף ריבה ומניחים את הביסקוויטים בתבנית במרחק של כחמישה סנטימטרים זה מזה
  7. אופים 35-40 דקות. מסובבים את התבנית בחצי הזמן. בתום האפייה, הביסקוויטים אמורים להיות בצבע שחום כהה

 

תגובה אחת בנושא “אמן נהיה שם: ביסקוויטים עמוסי ריבה ללא טיפה גבינה”

סגור לתגובות.