סלט באק צ'וי חם

את כבר בפתח-תקווה, אני שואל אותה. לא, אני חושבת על השבוע שיהיה לנו. יש את החתונה של אסף, שתהיה כיפית, ואת היומולדת שלך. מלא שמחות, אני אומר לה, מדגיש את הח' כשצריך ואת הכ' כשלא צריך, מלא שמחות ברוך השם. ואתה? חושב רגע על כל הדברים שלא הספקנו בסופשבוע. מה? להיות עוד קצת במיטה, ללכת לסרט, לבשל ביחד, לשתול את השתילים החדשים. [מתכון ותמונה, מהמזווה של אלנה]

 

מאוד זוגי, שמן שומשום

חומרים

  • חצי קילו בייבי באק צ'וי (יש כמעט בכל דוכני הירוקים בשוק)
  • כפית רוטב דגים
  • 1 כפית סירופה אגבה (או מתוק אחר)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 10 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • מעט גי'נג'ר, פרוס דק

אופן ההכנה

  1. קוטמטים את בסיסיהם של עלי הבאק צ'וי, ופורסים את העלים לרצועות בעובי של סנטימטר וקצת, כאילו היו נודלס.
  2. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הדגים, האגבה, שמן השומשום והקורנפלור, עד ליצירת מרקם אחיד.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את הבאק צ'וי והמלח, ומאדים כמה דקות, עד שהעלים רכים ומראם קצת נבול.
  4. מוספים את הבצל הירוק, הגי'נג'ר ופרוסות השום, וממשיכים לאדות.
  5. מערבבים פנימה את הרוטב, עד שהוא עוטף ברכותו את הירקות. מגישים מייד.

2 תגובות בנושא “סלט באק צ'וי חם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *