סלט אטריות אורז ויטנאמי

קצת משעמם לנו במטבח שלנו, שזה די מדהים יחסית לכמות המתכונים שמקיפים אותנו. כי למי יש כוח לכל הדברים האלו, שבסוף תמיד אפשר לחזור לחסה שטופה, עגבניה קצוצה וגזר מז'וליאן? או לשלישיית סנדוויצ'ים מרצועות בגט שהולכות ונהיות עבות, בשלושה טעמים שונים? אני חושבת שהסלט הזה ישתלב היטב בעצלות הכוללת. ואני אפילו חושבת שיש שם בפינה, בשידה שהיא מזווה, ליד האורז סושי, גם אטריות אורז. המתכון והתמונה של חבר שלו, מצ'יזמו.

בתמונה, עם אקסטרא רוטב צ'ילי

רכיבים
לרוטב

  • 0.5 כוס רוטב דגים
  • 0.3 כוס מים חמים
  • מיץ משלושה לימונים
  • 0.25 כוס סוכר
  • 3 פלפל צ'ילי
  • 2 שיני שום, מחוצות

לסלט

  • 3 גזרים גדולים, מרוסקים
  • 2 מלפפונים, ללא גרעינים, חתוכים לגפרורים
  • 0.5 כוס בוטנים לא מלוחים, קצוצים
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 200 גרם אטריות אורז (Vermicelli)
  • 4 כוסות חסה, חתוכה לרצועות
  • 0.5 כוס בזיליקום
  • 0.5 כוס כוסברה
  • 0.5 כוס נענע

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב. קוצצים את הצ'ילי והשום ומערבבים עם יתר החומרים. מניחים בצד לכמה דקות
  2. מכינים את האטריות. מרתיחים מים, זורקים פנימה את האטריות, מכבים את האש, ומניחים לאטריות להתבשל במשך שמונה דקות
  3. מכינים את הסלט. מקלפים את הגזרים והמלפפונים ומגררים אותם. שמים בקערה גדולה, ביחד עם בוטנים וצ'ילי
  4. מוסיפים חצי כוס מהרוטב ומערבבים היטב. מניחים לכמה דקות, כדי שהגזר והמלפפון יספגו את הטעמים
  5. קוצצים גס את עשבי התיבול ומערבבים אותם
  6. מרכיבים. מניחים את האטריות המבושלות בקערה. מעל מניחים את הגזר והמלפפון.  מעל מניחים חסה חתוכה ועשבי תיבול
  7. לפני שמגישים שופכים עוד מהרוטב ומערבבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *