מקרוט: ריבועי סולת ותמרים

היום, בסוף השיעור יוגה, ישבו כמה בחורות ושוחחו, על הדברים שהן עושות, על הילדים וככה. שיעור יוגה ביום חמישי בבוקר לא ממהר להסתיים, הוא יכול לזלוג לו בנחת אל החיים. מפה לשם התברר כי אחת מהן סיימה את הקורדון בלו בפריז. ויש לה עסק של אוכל. וזה הכעיס אותי. לא כי אני מקנאת. מפרגנת לה לגמרי. בכלל לא הייתי רוצה לנסוע לפריז ללמוד בישול שלוש שנים. אבל זה הכעיס אותי כי האופציות שלי מצטמצמות. הדרך שלי מתקבעת. כבר לא אהיה רקדנית בלט. ולא שפית. וגם לא בעלת בר הוללת. אני עדיין יכולה להיות רוק סטאר. ומורה ליוגה. וגננת. וארכיאולוגית. אבל האין זה נורא, שכל יום מקרב אותנו אל הקו הישיר הרציף? אמרח לי מעט סולת ותמרים וסולת. ואקנח בדבש. המתכון והתמונה של הבלוג המהמם "ארוחות ערב וחלומות".

בא לי כזה ממש עכשיו

רכיבים ל-20 ריבועים

  • 2 כוסות סולת טחונה דק
  • 0.25 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 0.5 כוס ושתי כפות מים
  • 1 כף מי פריחת התפוז
  • 1 כוס ממרח תמרים
  • 0.5 כוס דבש חם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. בקערה בינונית, מערבבים סולת עם מלח. מעבדים את החמאה לתערובת בעזרת האצבעות, עד שהמרקם הופך חולי. מוסיפים את המים ואת פריחת התפוז ואוספים לכדור
  3. מורחים חצי מכמות הסולת בתבנית 20 על 20. מורחים את ממרח התמרים על הסולת. מורחים את החצי השני של הסולת על התמרים
  4. חותכים את המקרוט לריבועים או משולשים. אופים 50-60 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים מייד את הדבש החם מעל. מניחים למקרוט לספוג את הדבש חצי שעה לפני שמגישים

 

5 תגובות בנושא “מקרוט: ריבועי סולת ותמרים”

  1. קודם כול העוגיות האלה נקראות מקרוד , ואלה עוגיות טוניסאיות , יש גם גירסה מרוקאית שלהן , הטונסאים מכינים אותן כרולדה שאותה חותכים לפרוסות (קצת כמו עוגיות תמרים ) ומטגנים את העוגיות ולאחר מכן טובלים אותן בסירופ סוכר ולימון :-)בד"כ אצלנו מכינים אותן בפורים או בשמחות …

  2. העוגיות הללו נקראות "מקרוד" ולא "מרקוט" , אלו עוגיות טוניסאיות , יש גם למרוקאים גירסה שלהן , בד"כ אנחנו מכינים אותן לפורים או לשמחות , ומכינים אותן כרולדת תמרים אותה חותכים לפרוסות ומטגינים בשמן עמוק , מסננים וטובלים בסירופ סוכר ולימון .

  3. אני מבינה את הכעס ומזדהה. יש לי שתי מחשבות שעולות מהפוסט:
    א. להכין את העוגיות האלו, בכלל לנתב את כל הכעסים שלי ללאפות (ולא ללאכול)
    ב. לא משנה כמה מבוגרת אני אהיה תמיד יהיו אנשים שמבוגרים ממני בלפחות 10 שנים

  4. עדי, תודה. תיקנתי את השם. ונדמה לי שנא ימעידפ האת הגרסה הקלה יותר, שלא מטוגנת בשמן עמוק.

    אילה, אהלן! הכנת כבר?
    וגם, לא אכפת לי שיהיו מבוגרים ממני, רק שאני לא רוצה להיות מבוגרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *