אמן נהיה שם: רביולי סלמון מעושן וריקוטה

יצא שפתחנו את הבוקר שלנו בשדה התעופה בן גוריון. ויצא שיושב הבית רצה להתבדח, ואמר לי: בעצם הנסיעה הזו שקרית. בבגאז' יש לך תיק ארוז. אנחנו נוסעים לארבעה ימים לרומא. לא שהאמנתי. הפעם באמת שלא האמנתי. אבל לבנאדם מותר להשתעשע, ועל כן הבנאדם הזו מייד הלכה לאינטרנט לחפש מסעדות ברומא. מצאה את המסעדה המקסימה הזו, שנקראת Ad Hoc.
Metonymy: Hidden Shortcuts in Language, Thought and Communication (Cambridge Studies in Cognitive Linguistics)
אמנם לא מצאה מתכונים שלהם, אבל באחד התפריטים שלהם חבוי רביולי סלמון מעושן שנשמע מהמם, ביחד עם כוס יין ויושב הבית ומפה משובצת ושני אירו על לחם ומפיות. המתכון והתמונה של "Hey Little Baby! ".

רכיבים ל-2 מנות
למילוי ולרוטב

  • 125 גרם פילה מעושן של סלמון
  • 150 גרם ריקוטה או גבינה רכה אחרת
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • 25 גרם חמאה

לפסטה

  • 150 גרם קמח לפסטה
  • 0.25 כפית מלח
  • 1 ביצה פלוס 1 חלמון
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את המילוי. מניחים סלמון וריקוטה במעבד מזון. מעבדים לתערובת אחידה מעבירים לקערה ומוסיפים עירית, חצי מהשמיר וחצי ממיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל שחור
  2. מכינים את הפסטה. מערבבים קמח ומלח על משטח עבודה נקי. עושים גומה במרכז. טורפים ביצה, חלמון ושמן זית ומוזגים לגומה. בעזרת אצבעות יד אחד, מושכים מהקמח אל תערובת הביצה בתנועה סיבובית, כדי ליצור בצק. מוספים טיפת מים אם התערובת יבשה מעט. יוצרים כדור יציב, ולשים חמש דקות עד שהבצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שלושים דקות
  3. מחלקים את בצק הפסטה לרבעים. עובדים על חלק אחד ואת יתר השלושה מכסים במגבת. על משטח מקומח מרדדים את הרבע בצק פסטה לדף דק באורך 45 סנטימטרים וברוחב 12 סנטימטרים (אפשר גם במכונת פסטה). מניחים בצד, מקומח. עושים אותו דבר עם יתר הרבעים
  4. מניחים שני עלי פסטה על משטח העבודה. מניחים ארבע כפות מהמילוי בארבע גבעות במרכז עלה אחד. מברישים את קצה הפסטה במים ומניחים עליו עלה פסטה שני. לוחצים את עלי הפסטה יחד כדי להדביק אותם. בעזרת חותכן יוצרים 4 עיגולי רביולי. חוזרים על הפעולה עם שני עלי הפסטה השניים (אפשר לעשות את זה עד יום מראש)
  5. להגשה, מרתיחים מים בסיר, זורקים את הרביולי למים ומבשלים 2-3 דקות. מייבשים היטב
  6. ממיסים 25 גרם חמאה במחבת, מוסיפים מיץ מחצי לישון וכף וחצי שמיר קצוץ ומערבבים היטב. מוזגים את הרוטב על הרביולי ומגישים

3 תגובות בנושא “אמן נהיה שם: רביולי סלמון מעושן וריקוטה”

כתיבת תגובה Cassada

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *