ניוקי פריזאי

יושבי הבית שבו מן החופשה שלהם ברודוס בחרדה קלה. האם יצליחו לחזור לשגרה? האם ירצו לחזור לשגרה? האם השגרה היא משהו שאפשר לרצות? האם יש אפשרות אי פעם שבה אדם יעדיף בגדים על פני לא בגדים? סדר יום על פני בהייה? כיסא משרדי נוקשה על פני ידו הרכה-קשה של יושב הבית? טוב, זה רק אני. בסדר. יושב הבית סתם חזר לארץ והתכונן לחזרה לעבודה. אני קצת מתקשה. אתנחם לי בניוקי שלא מצריכים יד אמן, ומעט מאד מצרכים. המתכון של ז'אק פפין ב"אוכל ויין", ומשם גם התמונה.

רכיבים ל-4 מנות

  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 0.5 כפית אגוז מוסקט
  • 45 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • 0.25 כוס ועוד שתי כפות גבינת פרמז'ן או גרוייר או אסיאגו

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מערבבים מים, מלח ואגוז מוסקט עם 30 גרם חמאה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את הקמח בבת אחת וטורפים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מדפנות הסיר. מבשלים תוך ערבוב עוד שלושים שניות, עד שהבצק מתייבש. מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומצננים חמש דקות
  2. טורפים ביצה אחת לבצק ומערבבים עד שהיא נטמעת. מוסיפים רבע כוס גבינה ועוד ביצה. מסיימים בביצה האחרונה שאותה טורפים עד שהבצק חלק מאד
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרתיחים מים מומלחים בסיר. לצד הסיר מניחים קערה עם מי קרח. מעבירים את הבצק לשקית פלסטיק, ולוחצים אותו לפינה אחת שלה. גוזרים את קצה השקית לרוחב של כסנטימטר וחצי
  4. מנמיכים את האש לרתיחה עדינה. מחזיקים את השקית מעל המים ולוחצים החוצה את הבצק, ונעזרים בסכין חדה כדי לחתוך מקטעים של כסנטימטר וחצי אל המים. מבשלים את הניוקי שלוש דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים אותם למי הקרח כדי להפסיק את הבישול. מייבשים בעזרת מגבת נייר
  5. משמנים תבנית 22*30 ב-15 גרם חמאה. מסדרים את הניוקי בתבנית ומפזרים מלמעלה שתי כפות גבינה מגוררת. אופים עד שהם מתנפחים, כ-25 דקות. מדליקים את הגריל בתנור ואופים עוד דקה שתיים עד שהם משחימים. מגישים מייד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *