פנכת ירקות שורש, גבינה וקארמה טובה

באינטרנט יש הכל. תמיד אומרים את זה ומתכוונים לכל מיני אנשים משונים שמוכרים את המטריה הקרועה של סבתא שלהם או את פתח תקווה באיביי. אבל באינטרנט יש לא רק אנשים משונים, אלא גם אנשים שגרימת נזק בזדון לאנשים אחרים מסבה להם עונג. כאלו היו האנשים המתכנים האקרים טוניסאיים שפרצו לנו לאתר אתמול. אפשר לכעוס עליהם, ועשינו את זה. אפשר לתהות למה דווקא לנו הם פרצו. גם את זה עשינו. אבל בכל אופן צריך לזכור, באינטרנט יש הכל והאינטרנט הוא אינטרנט כי יש בו הכל. ועל כן, אנחנו ממשיכים לדבוק בדרכנו אל השלום ומגישים פנכת קארמה טובה ומקטרת. המתכון והתמונה של "מזג האוויר בקסקדיה".

רכיבים ל-2 מנות

  • כף חמאה
  • 1 שאלוט, קצוץ דק
  • 100 גרם פטריות
  • 1 תפוח אדמה אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 לפת בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 0.3 כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל
  • 0.75 כוס של חצי חלב חצי שמנת מתוקה
  • 120 גרם גבינת מנצג'ו, מגוררת
  • 1 שן שום גדולה, מעוכה
  • 1 פרוסת לחם, מפוררת לפירורים (לרגישים לגלוטן, אפשר בהחלט גם לחם ללא גלוטן)

אופן ההכנה

  1. מחממים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות והשאלוט, ומבשלים עד שהפטריות מתחילות להשחים
  2. מוסיפים את ירקות השורש החתוכים ואת היין, מכסים, ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות. מערבבים מדי פעם ומתבלים במלח ובפלפל
  3. מערבבים פנימה שום, חלב+שמנת, ושלושת רבעי כמות גבינה מגוררת. מכסים ומבשלים עוד 5-10 דקות. מערבבים מדי פעם עד שהירקות נכנעים בקלות למגע מזלג
  4. מחלקים את הירקות בין שני כלים לתנור. מוזגים מלמעלה את יתרת הרוטב. מחלקים את פירורי הלחם בין שני הכלים ומפזרים מלמעלה את שארית הגבינה
  5. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהחלק העליון משחים מאד

3 תגובות בנושא “פנכת ירקות שורש, גבינה וקארמה טובה”

  1. ניסיתם את המתכון בעצמכם? זמני הבישול נראים לא סבירים. קשה להאמין שהירקות יתרככו בכל כך מעט זמן.

    בכל מקרה, עשינו איזשהו אילתור פראי על המתכון כאן (שילשנו את הכמויות, במקום תפ"א, לפת ושורש סלרי השתמשנו בסלק, צנון לבן, בטטה, תפ"א ושורש סלרי (רצינו גם לפת, אבל נגמרה העונה), ובמקום מנצ'גו השתמשנו בחצי תום כבשים חצי פיקורינו כבשים. אה, ונגמרה השמנת, אז השתמשנו רק בחלב). יצא אליפות, אבל הבישול לקח הרבה יותר זמן ממה שכתוב. אה, וגם – עשינו בכלי אחד. מה הסיפור עם השני כלים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *