מאפה (לזניה) סלק וריקוטה

אוח, פורים. נשבע לכם שפעם זה היה החג האהוב עלי. אחד הריבים הכי ארוכים ומיותרים של ילדותי היה עם ליטל, שטוענת עד היום שגנבתי לה את הרעיון לתחפושת המרבה-רגליים. אבל השנה החג הזה לגמרי הפחיד אותי. כל הברבורים השחורים, הליצנים, הקאוגירלז, לובשי השמלות, אני בעיקר רציתי שהם ייעלמו. מצד שני, כל שעה בסוף השבוע הארוך הזה, היתה שעה מבורכת. הבחורה שאני אוהב, הדירה שלנו, הדיבורים, השתיקות, המשלוחים שבוששו להגיע ואחר צהריים שלם במטבח, לצרכי תרפיה בלבד. בין מחשבות המטבח, חשבתי על זה שעוד אין לי מחבת – תבנית, כזאת שאפשר לאפות בה ולהגיש (ואם מישהו אומר שקשוקה של בית קפה, יש לו עסק איתי 🙂 ).

אה, רגע. שתי הודעות מנהלתיות;

  1. זכינו בתחרות של ג'ויה. תודה לכם אם הצבעתם. אם לא, לכו לראות את אחד המתכונים היפים בבלוג.
  2. אנחנו נתונים למתקפת ספאם רצינית ביותר. בגלל שנמאס לנו למחוק תגובות, אנחנו סוגרים רגע את האפשרות להגיב בבלוג. תיכף נחזיר אותה.

מתכון + תמונה, דרך tastefoodblog

.

סלק צהוב יש בשוק האיכרים, בלי תירוצים

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ

  • 4 סלקים בינוניים
  • מלח
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • כוס ריקוטה טרייה
  • שן שום, קצוצה
  • חצי כוס עלי בזיליקום, קרועים ביד + עוד קצת, לקישוט
  • רבע כוס + שתי כפות גבינת פקורינו
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
  2. קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקות מאוד, בעזרת מנדולינה (הגרסא הקלה) או סכין חדה (כיף!).
  3. בסיר גדול, מרתיחים מים וממליחים אותם. מוסיפים את פרוסות הסלק ומבשלים עד שהן רכות אך יציבות, כ-2 דקות. מצננים בתוך קערת מי קרח, ומייבשים. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם מיץ הלימון.
  4. מערבבים את גרידת הלימון עם הריקוטה, השום, הבזיליקום, רבע כוס פקורינו, מלח ופלפל.
  5. בתבנית, מסדרים את הסלקים בשכבה אחת, עם חפיפה קלה ביניהם. מעליהם, מניחים שכבה מתערובת הגבינות, וחוזר חלילה. דואגים שהשכבה העליונה תהיה שכבה של גבינות. מפזרים מעל את שתי כפות הפקורינו שנותרו, ואופים כחצי שעה. מפזרים עוד קצת בזיליקום מלמעלה, ויאללה, לשולחן.

תגובה אחת בנושא “מאפה (לזניה) סלק וריקוטה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *