עוגיות סנדוויץ שוקולד ורוגע

בחייה של יושבת הבית יש שלושה שלבים מעגליים בטירוף, שחוזרים על עצמם בטווחי זמן שונים. הראשון מתחיל במחשבה שיש עוד מלא דברים שהיא רוצה להספיק בחיים שלה. אז המחשבות שלה נשמעות משהו כמו: "תראי איזה חיים נוחים יש לך. הגיע הזמן שתעשי משהו עם עצמך. אולי תפתחי בלוג. אולי תתנדבי איפשהו. אולי תכתבי את ההוא. אולי תשלחי קורות חיים לשם". זה שלב מלהיב בטירוף ומלא תקווה. אז מגיע השלב השני: שלב הביצוע. היא אכן פותחת בלוג. או שולחת קורות חיים. או אומרת שהיא מוכנה להתנדב לשם. חלק מהדברים אכן יוצאים לפועל וחלק לא. ואז הימים שלה הופכים ארוכים כמו איזה מנכ"ל. עבודה. אחר כך פגישה. אחר כך כתיבה. אחר כך עוד פגישה. אחר כך עוד איזה טיוטה. זה שלב מעייף מאד ומספק. אבל אחרי הסיפוק מגיע הלחץ. "לא הספקתי את זה. הבטחתי להוא ולא עשיתי. אוף, נמאס לי!" ואז מגיע השלב השלישי והמצחיק מכולם: "על הזין שלי הכל! אני יושבת בבית שלי עד קץ הדורות ורואה טלוויזיה". זה נמשך כמה זמן שבו היא יושבת בבית ובולעת סדרות, עד שהיא אומרת "תראי איזה חיים נוחים יש לך. הגיע הזמן שתעשי משהו עם עצמך". מעגלי כמו שרק החיים יכולים להיות. עכשיו היא נמצאת בשלהי השלב השני. רגע לפני שהיא מתעצבנת על עצמה, הגיעה למסקנה שעליה לשבת בבית ולהכין עוגיות. צורה אחידה, שוב ושוב, למרוח קצת שוקולד, ולהירגע. הכל יהיה בסדר. המתכון והתמונה של "101 ספרי בישול".

מאד איכותי: מלח גס וסוכר חום

רכיבים ל-24 סנדוויצ'ים

  • 2.5 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 2כפות + 1 כפית פרג
  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 0.66 כוס סוכר חום
  • 2 חלמונים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2-3 כפות חלב
  • 1 כף מלח גס (אפשרי)
  • 170-200 גרם שוקולד

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח ופרג. מניחים בצד. בקערה אחרת טורפים חמאה עד שהיא תפוחה וקרמית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מערבבים פנימה את החלבונים ואת תמצית הווניל. נזהרים שלא לערבב יותר מדי. מוסיפים לרכיבים הרטובים את היבשים. מערבבים. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים פנימה את החלב
  3. מעבירים את הבצק לשיש. לשים פעם או פעמיים ויוצרים כדור גדול. חותכים את הבצק לרבעים. יוצרים כדור מכל רבע. משטחים כל כדור לעובי של פנקייק עבה, כסנטימטר וחצי. עוטפים כל פנקייק כזה בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
  4. משטחים את הבצק על משטח מקומח קלות, לעובי של כשלושה מילימטרים. יוצרים צורות בחותכן. מסדרים בתבנית במרחק של שניים וחצי סנטימטרים זו מזו, ומפזרים מעל קצת מלח גס וקצת סוכר. אופים שבע דקות עד שקצות העוגיה מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין
  5. כשרוצים להרכיב את העוגיות, מניחים את השוקולד על סיר כפול כדי להמיס אותו (לדעתי, אפשר גם במיקרו). מורחים חצי כפית של שוקולד מומס במרכז העוגיה ומניחים מעל עוד עוגיה

2 תגובות בנושא “עוגיות סנדוויץ שוקולד ורוגע”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *