איך שראיתי את הפוסט הזה של הברלינרית ידעתי שבסוף אני אכין חלה. לא שיש סיבה כלשהי בחיים האלו להכין חלה במקום לקנות אותה. מדובר בלחם זול שמתייבש אחרי יום וחצי ואנחנו שני אנשים בבית, כך שאין שום סיכוי שיש כמות בצק קטנה מספיק כדי להתאים. אבל היה משהו שם, בשילוב בין הפשטות של גן ילדים לסמכותיות של הגננת. ובין זיעת הלישה לחדוות קליעת הצמות, שפשוט הפנט אותי וגרם לי להכין חלה למחרת היום בו קראתי את הפוסט. מה אגיד? יצא מעולה. וכן, מלא חיוניות.
אז המתכון פה, ביחד עם ההוראות לשזירת צמות שאפילו בחורות עם כתב מכוער יכולות לבצע בנאמנות. רק לומר שהכנתי חצי מכמות הבצק שם, ויצאו לי שתי חלות נאות פלוס לחמניות, אז בלי להשתגע.
והנה קצת תמונות:



נראה מעולה אבל איפה המתכון??
המתכון לא רשום
הי אתוש
המתכן אצל הברלינרית, פה:
http://www.berlinerit.com/2011/03/01/zopf/