שעועית ברוטב עגבניות וזיתים

שניים ממאכלי הילדות שזכורים לי לטוב הם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ושעועית צהובה בפירורי לחם. או אולי הפוך? לא, אני די בטוחה שהצהובה הייתה בפירורי לחם. השעועית הייתה קפואה, כמדומתני, והתבשלה הרבה הרבה בתוך רוטב העגבניות, כך שלא הצריכה ולו נגיסה אחת. זה הזיכרון. או הזיכרון המומצא. רק לאלוהי הפוסטמודרניזם פתרון לדבר הזה. בכל אופן, בכל פעם שאני עוברת ליד דוכן השעועית הירוקה בשוק, אני חושבת על המאכל הזה, ולגמרי בעניין שלו. לאחרונה עשיתי מעשה, וממש קניתי שעועית ירוקה, שחיכתה בסבלנות לתורה. התחלתי לבשל אותה ברוטב העגבניות, ויצא לי אחר לגמרי: לגמרי נגיסית וירקרקה וטעימה. המתכון של "המטבח של קלין" והתמונה שלי.

רכיבים לשתי מנות

  • 0.5 קילו שעועית ירוקה טריה, קטומת קצוות וחצויה
  • 2 כפיות שום, קצוץ דק (אני שמתי גם בצל)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קופסה קוביות עגבניות
  • 8-10 זיתי קלמטה, קצוצים גס
  • 1-2 כפות צלפים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת עם מכסה לחום בינוני. מוסיפים את השום (והבצל) ומבשלים דקה, או עד שעולה ריח. מוסיפים את השעועית ומערבבים עד שהיא מכוסה בשמן חם
  2. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והצלפים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כעשרים דקות, עד שהשעועית מתחילה להתרכך
  3. כשהשעועית מתחילה להיות רכה, מסירים את המכסה, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים עוד שתיים שלוש דקות, עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים עם אורז לבן

6 תגובות בנושא “שעועית ברוטב עגבניות וזיתים”

  1. א' טוען שהמאכל הזה (שכיכב גם בבית הוריו כשהיה ילד) לא שווה שום דבר אם זה לא שעועית קפואה ורסק עגבניות סינטטי ומרוכז שגובל בקטשופ.

  2. הילי, הלו, לכל דבר יש את הכבוד שלו. השעועית הרכה ברסק העגבניות עומדת בגאון לצד השעועית הפריכה בקוביות העגבניות. או אולי ההיפך 🙂 השעועית הרכה שוכבת לצד השעועית הפריכה העומדת. בכל אופן, כל אחת עונה על צרכים אחרים.

    א' סתם נוסטלגי. הוא צריך לטעום את הגרסה הזו קודם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *