עוף בחמאת בוטנים

את השוק של שישי בצהריים עשינו הפעם בירושלים. נסענו לבקר את ההורים, ועל הדרך זרקו אותנו לקנות מצרכים לארוחת הערב. איכשהו, החלטנו ביחד ששניצל לארוחת ערב יהיה רעיון טוב. אולי זה החומוס המצויין שאכלנו בבן-סירא שקצת ערפל את ראשינו, אבל הרעיון המצויין שלנו נתקל בקבלת פנים צוננת עד קפואה. כך שיצא שחזרנו אחר כבוד לתל אביב, ובידנו מגש קרטון חגיגי, ובו עוף שהפך לארוחת צהריים של חול.

המתכון, באווירה משפחתית דרך FamilyFreshCooking. התמונות שלי נשכחו במצלמה, ולכן גם התמונות משם. יצא טעים ביותר.

לא תמיד חייבים להתחכם

עוף בחמאת בוטנים (6 מנות)

חומרים

  • חצי כוס חלב קוקוס
  • חצי כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 1 כף משחת קארי תאילנדי אדום
  • 1 כף מיץ לימון / ליים
  • 1 כף רוטב סויה או תמרינדי
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפיות שמן שומשום קלוי
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון
  • מעט סוכר חום / דבש
  • 1 קג' חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך
  • חצי כוס בצל קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 1 כוס גבעולי אספרגוס, חתיכות של כ-2 ס"מ

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:
בקערת ערבוב, מערבבים את חמאת הבוטנים יחד עם חלב קוקוס, משחת הקארי, מיץ לימון, רוטב סויה, רוטב דגים, שמן שומשום, סוכר/דבש. טורפים אותם עד שמקבלים רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול, מניחים בצד.

מטגנים את העוף:
מחממים שמן קוקוס במחבת גדול (אני השתמשתי בקנולה) ומטגנים על אש גבוהה-בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים עד שמתרכך. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-10 דקות נוספות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות נוספות, עד שהרוטב עוטף את קובוית העות. 2 דקות לסוף, מסיפים את גבעולי האספרגוס הקצוצים.

מגישים מייד על אורז לבן (או פתיתים, אם אתם לגמרי בקטע של חזרה לילדות). אם רוצים, מוסיפים כוסברה קצוצה, בוטנים או בצל ירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *