פילה פורל בריזלינג

ליושבת הבית יש חברה טובה שהיא דנית. כלומר, חצי דנית. ובכל זאת, בדנמרק. החברה הזאת חווה עכשיו תקופה כזו, לא משהו סופר דרמטי אבל איזה רגע בחיים בו הדרך הישנה נגמרה והדרך החדשה טרם פרשה את שביליה. זה מבאס את יושבת הבית מאד, כי היא הייתה רוצה לחבק את החברה הזאת, ולהרגיע אותה, בכמה וכמה ערבי שתייה ואוכל טוב, שיהיה בסדר, שצריך סבלנות ולפקוח עיניים, כדי שהדרך החדשה תוכל להראות את עצמה. אבל היא לא יכולה, בשל המרחק. מה שהיא כן יכולה מפה לעשות זה להראות מה הייתה עושה לו היה מזדמן לה ערב שכזה. אז בשבילך, אהובתי. המתכון והתמונה של "אוכל ויין".

גלילת דג, ושלושת רבעי בקבוק יין לאדם. נחמד

רכיבים ל-4 מנות

  • 1 כוס ריזלינג יבש
  • 1 גזר גדול, מג'וליאן
  • 1 סלרי גדול, מג'וליאן
  • 0.5 בצל, קצוץ דק
  • 4 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 1 שן שום, מחוצה
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף טימין
  • 1 ענף אורגנו
  • 1 כף שמן קנולה
  • ארבעה פילטים של פורל, ללא עור
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר בינוני מערבבים את הריזלינג עם גזר, סלרי, בצל, גרגירי פלפל, שום, עלה דפנה, טימין ואורגנו ומביאים לרתיחה
  2. משמנים תבנית בשמן הקנולה. מתבלים את הדג במלח ובפלפל. מניחים את הדג עם הצד של איפה שהיה העור למעלה, ומגלגלים אותו, החל מהזנב. מאבטחים את הגלילה בשני קיסמים. מעבירים לתבנית
  3. מוזגים את תערובת הריזלינג על הדג ואופים 15 דקות, או עד שהדג מתחיל להתפרק. מצננים לחמש דקות ואז מוציאים את הקיסמים בזהירות. מעבירים את הגלילות לקערות רדודות ומניחים את הירקות על הדגים. מוציאים את עלה הדפנה, את ענפי התבלינים ואת גרגירי הפלפל מהרוטב, טורפים פנימה כף חמאה ומוזגים על הדגים. מגישים מייד

תגובה אחת בנושא “פילה פורל בריזלינג”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *