לחם תירס

יש ימים בעבודה שהדרך היחידה לעבור אותם בשלום היא המחשבה על הערב, על שעות הפנאי. את אתמול העברתי במחשבה על לחם התירס שאכין בערב, בעקבות ביצה בקן בלחם תירס שאכלתי ביום שבת באורנה ואלה, ושימחה אותי מאד מאד. אז הגעתי לרכבת והוצאתי את האייפון שלי. פתאום קלטתי שאני מקרה מבחן מושלם: האדם הנוסע ברכבת הוא אחד מסוגי הטיפוסים שמתכנני אפליקציות תמיד מציירים בראשם כשהם מתכננים. וכך השתעשעתי לי באפליקציות מתכונים רבות במשך כל עשרים ושתיים הדקות שלוקח לרכבת להגיע לתחנת תל אביב ההגנה. את מבוקשי מצאתי, כמה לא מפתיע באפליקציית "איך לבשל הכל" של מארק ביטמן אהובי, שבה כל פעם שכתוב זמנים, אפשר ללחוץ עליהם והם הופכים לסטופר (הווווווו).

רכיבים למחבת ברזל בקוטר 20 סנטימטרים

  • 1.25 כוסות רוויון או חלב (מעורבב עם כף חומץ) או יוגורט
  • 2 כפות חמאה או שמן זית או שומן צמחי
  • 1.5 כוסות פולנטה
  • 0.5 כוס קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. אם משתמשים בחלב, מחממים אותו קלות – כדקה במיקרו – ומוסיפים את החומץ. נותנים לו לנוח בזמן שמכינים את יתר הרכיבים
  2. משמנים את המחבת או תבנית מרובעת ממתכת ומחממים על אש בינונית כשתי דקות, ומסירים מהאש. מערבבים את הרכיבים היבשים בקערה. מערבבים עם הביצה אל החלב/רוויון/יוגורט. מערבבים את הנוזל אל הרכיבים היבשים. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 1-2 כפות חלב. מוזגים את התערובת אל התבנית ומכניסים לתנור
  3. אופים 30 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב וצדי הלחם נפרדו מהתבנית. מגישים חם או פושר

10 תגובות בנושא “לחם תירס”

  1. לחם תירס! לחם תירס!
    אין הרבה דברים טעימים יותר מהצהוב הצהוב הזה. השילוב המושלם שבין לחם לעוגה, והולך כל כך טוב עם כל כך הרבה דברים.
    חייב להתחיל להכין לבד כבר. עד היום אני נסמך על גיסתי או על החברים האמריקאים…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *