מרק סגול חמוץ מתוק

שלוש מערכות מזג אוויר יתכנסו השבוע באזורנו, כך היה כתוב בעיתון. יושב הבית אמר שיש כינוס של מזג אוויר. ואני חשבתי על סבא ענן יושב לצד גברת סופה, מפטפטים על איזה קוקטייל  ביצים ומכריעים באיזה יום הם יכריחו אותי לקחת את הרכבת לעבודה במקום לנסוע בטוסטוס האהוב שלנו. היו שם קצת גמדי גינה ורעמים בפנים זועפים, בדמיון שלי. וחשבתי לי שחייבים להכין להם מרק לכל האישים המכובדים האלו. וזה צריך להיות מרק מיוחד, הם לא יסתפקו בסתם מינסטרונה. המתכון של בריאן טרנר. התמונה שלי.

רכיבים

  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 25 גרם בייקון, קצוץ דק (אנחנו ויתרנו)
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 0.5 כפית זרעי כמון
  • 0.25 כרוב אדום, קצוץ
  • 0.5 תפוח, קלוף, ללא ליבה, ומגורר
  • 30 מיליליטר יין לבן
  • 250 מיליליטר ציר עוף/ירקות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה עם השמן זית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבייקון והשום ומטגנים 2-3 דקות, עד שמזהיב
  2. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים דקה אחת
  3. מוסיפים את הכרוב ואת התפוח, ומערבבים היטב דקה אחת
  4. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים שתי דקות
  5. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות עד שהכרוב מתרכך
  6. מרסקים בעזרת בלנדר מוט, ומתבלים במלח ובפלפל
  7. מגישים עם שמנת חמוצה

6 תגובות בנושא “מרק סגול חמוץ מתוק”

  1. אדיר! חייבים כזה.
    אבל איך עשיתם שיהיה חמוץ בלי שהצבע ישתנה?
    (חומצה משנה את הצבע הסגול של הכרוב לאדום)

  2. ציפי, נסי ותהני 🙂

    צ. נכון?!! החמוץ מתקבל מתפוח מגורר, ונראה לי שהוא לא מספיק חזק על הכרוב כדי לשנות את הצבע שלו.

  3. מטעמי עוצר (יורד גשם) וקוצר (כרוב אדום וסבלנות) הכנתי מכרוב לבן.
    וגם הכנסתי לתוכו נוסף על האמור במתכון את שאריות סלט הכרוב מאתמול בערב (כרוב, תפוחים, קליפות תפוזים קצוצות ואגוזי מלך). זה עדיין שרד את מבחן הטעם, אך לא את מבחן הצבע.

  4. הכנתי. זה מרק מופלא. הוספתי סלק מגורר אחד (הצבע נהיה עוד יותר מהמם) וכפית קימל שלם, גם בשביל הטעם (אני אוהבת) וגם לצרכי נטרול האפקט הכרובי.
    עוד הוספתי 3 פרוסות לימון דקיקות בשלב הוספת המים.
    הכי מרק לגזור ולשמור.

  5. צנצ, את מצחיקה. אני שמחה שיצא טעים למרות הכל.

    הילי, יש! אנחנו בסוף לא אכלנו אותו כל כך. כי יושב הבית הביא עליו בד קארמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *