עוגיות שוקולד לבן ורימונים

אתמול על הבוקר הייתי בטיב טעם, כדי לקנות שלושים ושנים סוגי קמח, ולהתכונן לסדנת האפייה המופלאה שהייתה בבית שלי, שעד עכשיו לדעתי טובל בענן קטן של קמח דורום. אבל על סדנת האפייה בפעם אחרת. הפעם אני אספר על חבילת שוקולד צ'יפס לבנים שקרצה לי מהמדף. קרצה קרצה עד שבסוף לקחתי אותה הביתה. ועכשיו, צריך למצוא מה לעשות איתה. ועם רימונים, שבדרך כלל אני לא מתה עליהם, נשמע שייתכן זיווג מוצלח. המתכון והתמונה של שני אפונים והתרמיל שלהם.

אפשר גם לתחוב את הרימונים לכדורים עצמם. כדי שלא יוורידו את התערובת

רכיבים לכ-36 עוגיות

  • 100 גרם חמאה
  • 0.5 כוס סוכר חום בהיר
  • 0.5 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.25 כוס קמח
  • 0.5 כפית אבקת אפייה
  • 0.5 כפית סודה לשתייה
  • 0.25 כפית מלח
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס פתיתי שוקולד לבן
  • 1 כוס גרעיני רימון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדנים תבנית בנייר אפייה
  2. טורפים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר או במיקסר ידני לתערובת חלקה. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב
  3. בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לרכיבים הרטובים. מערבבים היטב
  4. מערבבים פנימה את שיבולת השועל ופתיתי השוקולד. מוסיפים גם את גרעיני הרימון.  מכינים כדורים מבערך כפית אחת של בצק לכל אחד. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מתהנור ומניחים להצטנן בתבנית שתי דקות לפחות

5 תגובות בנושא “עוגיות שוקולד לבן ורימונים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *