עוגת גבינה סודית

כמו שאתם יודעים, כל שבוע יש בבית הזה איזה משהו מתוק. עוגיות, לרוב. אבל לפעמים גם עוגות. שאני עושה. או שאמא של יושב הבית עושה (תמיד מעולות באופן חינני כל כך). זה לא משפיע עליי כל כך. אוכלת יותר. אוכלת פחות. אבל העוגה לא הופכת למרכז הבית. עד שהגיעה עוגת הגבינה שהכנתי לפני כמה שבועות. פתאום מצאתי את עצמי שואלת את עצמי מתי אחזור כבר הביתה כדי שאוכל לאכול איזו פרוסה. ומיישרת. ונותנת לי שתי פרוסות כדי שאשתוק. ומונעת ממני פרוסה, כי כבר אכלתי אחת בבוקר. כל הטריקים הזולים, הבינוניים והמרושעים בספר. מסתבר שאני ממש אוהבת עוגות גבינה. והיום היומולדת שלי. אז הנה לי מתכון, ועוד סודי, של "כאוס במטבח

", ביחד עם התמונה.

אם מישהו כותב סודי, מייד אני מאמינה לו שזה טוב

רכיבים לתבנית 22 סנטימטרים
לבצק

  • 1 כוס פירורי ביסקוויטים
  • 0.3 כוס סוכר חום דחוס
  • 0.25 כוס חמאה, מומסת

למילוי

  • 560 גרם גבינת שמנת
  • 1.75 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 3 כפיות עמילן תירס
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 0.5 כפית מלח
  • 2 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה
  2. מועכים את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית. מחממים תנור ל-160 מעלות
  3. מכינים את המילוי. טורפים גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל במיקסר או במיקסר ידני
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומוודאים שכל אחת נטמעת לגמרי בבלילה לפני שמוסיפים את הבאה
  5. מוסיפים עמילן תירס, שמנת מתוקה ומלח. טורפים במהירות הגבוהה ביותר כמה דקות, עד שהתערובת אוורירית ותפוחה
  6. מוסיפים מיץ לימון
  7. שופכים את המילוי לבצק ואופים שעה. מניחים נייר אפיה מתחת לתבנית, כי העוגה ענקית והיא עלולה לתפוח אל מעבר לקצות התבנית
  8. בתום השעה, בודקים אם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם כן, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שם חצי שעה
  9. פותחים את דלת התנור ומניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. לאחר מכן מעבירים למקרר לצינון של לילה

7 תגובות בנושא “עוגת גבינה סודית”

  1. בפעם הראשונה אפיתי בדיוק, אבל בדיוק כמו שכתוב במתכון ויצא מתוק מאד, מתוק מידי, בעיקר הבסיס. הפעם השתמשתי בחצי מכמות הסוכר ויצא נחמד, אבל לא מלהיב. אולי עדיף מתכונים לא סודיים….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *