קעריות פילו ברוקולי

אני יש לי שיר אהבה קטן לשיר.

אני אוהבת ברוקולי מאודה בלי כלום
ואני אוהבת ברוקולי עם לימון ושום.
אני אוהבת ברוקולי בפשטידה
ואני אוהבת ברוקולי ליד השיש בעמידה.
אני אוהבת ברוקולי בצבע ירוק בהיר עז
אני אוהבת ברוקולי עם כל דבר שזז.
ולא איכפת לי שרק כוסיות אוהבות ברוקולי
אנשים שאומרים את זה הם על הזין שלי.

רכיבים ל-6 קעריות ברוקולי בתבנית מאפינס

  • 12 עלי פילו מופשרים
  • חמאה מומסת או שמן זית
  • ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים (תכלס צריך רק חצי אבל איזה מין מתכון זה עם חצי ברוקולי)
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • 150 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מבשלים ברוקולי במים מורתחים לכמה דקות, עד שהוא מתרכך ונהיה בצבע ירוק עז. מוציאים מהמים ומסננים
  3. משמנים את תבנית המאפינס. פורסים שני עלי פילו, משמנים בחמאה מומסת או בשמן זית. מקפלים לחצי ומכווצ'צ'ים יפה בתוך שקע של מאפינס. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את כל השקעים בתבנית
  4. אופים את הפילו כחמש דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים ומשאירים את התנור על 180 מעלות
  5. מערבבים בקערה גבינת טוב טעם, שמנת, ביצים, מלח ופלפל
  6. מוציאים את הבצק האפוי. מסדרים כמה פרחי ברוקולי נאים בכל שקע. שופכים לכל שקע מעט מהתערובת
  7. אופים כ-25-30 דקות עד שהמלית יציבה

10 תגובות בנושא “קעריות פילו ברוקולי”

  1. עזבי את המתכון – חשבת פעם לעשות הסבה מקצועית לכתיבת שירים? את צריכה להתחיל לכתוב שירים של ביאליק!!!!

    נראה מגניב ופשוט וטעים (אני מת על ברוקולי ובכלל כל מה שממשפחת הטעמים של כרוב וכרובית וכד').

  2. תודה, אמיתי 🙂 אולי נקים תנועה.

    יובל, כשהייתי קטנה רציתי לכתוב ברכות יומולדת לאנשים אחרים כעבודה 🙂 ויוצא נורא טעים, לך על זה.

  3. ברוקולי זה מדהים. אני חושבת שאת יכולה להפוך את הבלוג הזה לבלוג בחרוזים.
    מה שכן וחשוב לציין הוא שברוקולי קפוא זה נורא מגעיל

  4. מתכון מעולה ומעניין.

    ברצוני לשאול למה צריך להכניס שיר עם שפה לא נקיה האם המתכונים לא יעברו
    בשפה נקיה ומכובדת.?

כתיבת תגובה Beyond the Plain and Simple: A Patchwork of Amish Lives

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *