A Vow of Glory (The Sorcerer's Ring, Book 5)
רכיבים ל-6 קעריות ברוקולי בתבנית מאפינס

  • 12 עלי פילו מופשרים
  • חמאה מומסת או שמן זית
  • ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים (תכלס צריך רק חצי אבל איזה מין מתכון זה עם חצי ברוקולי)
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • 150 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מבשלים ברוקולי במים מורתחים לכמה דקות, עד שהוא מתרכך ונהיה בצבע ירוק עז. מוציאים מהמים ומסננים
  3. משמנים את תבנית המאפינס. פורסים שני עלי פילו, משמנים בחמאה מומסת או בשמן זית. מקפלים לחצי ומכווצ'צ'ים יפה בתוך שקע של מאפינס. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את כל השקעים בתבנית
  4. אופים את הפילו כחמש דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים ומשאירים את התנור על 180 מעלות
  5. מערבבים בקערה גבינת טוב טעם, שמנת, ביצים, מלח ופלפל
  6. מוציאים את הבצק האפוי. מסדרים כמה פרחי ברוקולי נאים בכל שקע. שופכים לכל שקע מעט מהתערובת
  7. אופים כ-25-30 דקות עד שהמלית יציבה