עוגיות ג'ינג'ר

החלוקה ביני לבין יושב הבית די ברורה: אני קוראת מתכונים בשביל ההנאה, ולפעמים אני גם מכינה מהם אוכל, הוא קורא מתכונים כדי להכין מהם אוכל. אני למשל מנויה על עשרות בלוגים שאותם אני קוראת בקביעות כזו או אחרת, מסמנת מתכונים שנראים טעימים ומשתמשת בהם – לכתיבה או לבישול – על פי הצורך. הוא עובד אחרת: יש לו קצת בלוגים שהוא קורא שאופן קבוע, ובשאר הזמן הוא מחפש על פי הצורך: משהו חדש ומפתיע עם פטריות או מה לעזאזל עושים עם שעועית אדומה. ככה יוצא שכשהוא שולח לי מתכון אני יודעת שזה קשור לאפייה, התחום שלי, ושהוא רוצה כזה. הידיעה הזו מתחזקת כשהוא שולח לי מתכון של עוגיות ג'ינג'ר ואחרי שתי דקות עולה מולי בצ'אט ושואל אם יש ג'ינג'ר בבית. חמוד כזה. המתכון של macheesmo. התמונה שלי.

רכיבים לכ-30 עוגיות

  • 150 גרם חמאה
  • 0.5 כוס סוכר
  • 0.5 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 3 כפות ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 0.5 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות דבש
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה

  • מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר בקערה עם מיקסר ידני. טורפים עד שהתערובת אורירית ותפוחה, כמה דקות. מוסיפים את הביצה
  • בקערה אחרת מערבבים את כל הרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתייה, קינמון
  • מוסיפים ג'ינג'ר, דבש ותמצית וניל לקערת החמאה והביצים. מערבבים כמה שניות
  • מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים בפעמיים או שלוש ומערבבים באיטיות עד שנוצר בצק לעוגיות
  • מעבירים את הבצק, שיוצא רך מאד, למשטח נקי ומעצבים ממנו גליל בקוטר של כשלושה סנטימטר. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות. אבל אפשר לאחסן את הגליל במצב הזה מלא זמן
  • כשרוצים לאפות, מורידים את הניילון הנצמד וחותכים פרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. אפשר את כולן. ואפשר לחתוך חלק מהגליל ולהחזיר את השאר למקרר לכמה ימים או למקפיא ליותר זמן
  • טובלים את הפרוסות בסוכר (את זה לא עשיתי). אופים ב-160 מעלות 8-10 דקות. עדיף פחת מדי אפויות מיותר מדי אפויות, כמובן, אז צריך לבדוק באיזור השמונה דקות או כשהבית מתמלא בריח של עוגיות

5 תגובות בנושא “עוגיות ג'ינג'ר”

  1. התמונה באמת נורא מגניבה. עידו מכין עוגיות בסגנון הזה, וזה יוצא מאוד יפה עם הטבילה בסוכר, כמו קישוטי יהלומים כאלה.

  2. תמונת זוש קלאסית 🙂

    עלמה, דווקא התמונה באה לטשטש קצת את זה שהן יצאו מעט כעורות. אולי באמת צריך את הסוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *