מרק שעועית אדומה מקסיקני

יש רגעים בחיים שאתה יודע שתתבאס עליהם. נגיד שניה לפני שאתה מחריש איזו משימה שלא עשית בעבודה, או שבריר שנייה לפני שאתה אומר משהו תוקפני למישהו שלא התכוון להרע לך. אתה עומד אז מול המזג הטבעי שלך ואומר לו: בנאדם, אתה יודע שאתה לא אמור לעשות ככה, אבל הוא עקשן, כמו איזה פרודיה על פקאצה, הוא אומר לך: מה לעשות ככה אני. כזה, רק עם הרבה פחות דרמה, הוא הרגע שבו אני משרה שעועית. החוק אומר שבימים שאחרי שאני משרה שעועית, כל כך לא יבוא לי לבשל שעועית, שאני ממש אתהה מה זה הדבר הדוחה הזה שנמצא אצלי על השיש או במקרר, והוא יילך לפח אחרי כמה ימים. בשביל זה, אדון-מזג-ככה-אני, המציאו את יושב הבית. הפעם הוא השרה את השעועית, ואני יכולתי לבשל אותה בנחת. עשיתי לנו מרק מקסיקני משהו משהו עם הרבה מאד מרקם של שעועית וחריפות של חלפיניו. מבוסס, בהתעצלנויות קלות, על epicurious. התמונה של יושב הבית.

רכיבים למרק גדול

  • 250 גרם שעועית אדומה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • שני פלפלים ירוקים מתוקים, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חלפיניו, קצוץ
  • קופסת עגבניות בקוביות
  • עלה דפנה
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כוסברה
  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  1. אפשר להשרות את השעועית כל הלילה. אבל אפשר גם למלא סיר בחמישה סנטימטר מים לשים בתוכו את השעועית, להרתיח את המים, ולבשל את השעועית שתי דקות. לחכות עם הסיר מכוסה שעה, ואז לשטוף ולייבש את השעועית
  2. שמים קצת שמן זית בסיר, ואיתו בצל, שום, חלפיניו ופלפלים ירוקים. מטגנים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהם משחימים, כ-12 דקות. מוסיפים עלה דפנה ומבשלים עוד שתי דקות. מוסיפים שעועית ומים ומבשלים, עם מכסה, עד שהשעועית רכה מאד, שעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עלה הדפנה. אנחנו הוצאנו גם את החלפיניו, כי יש פה גם בחורות בבית הזה, לא רק גברים מקסיקנים קשוחים
  3. טוחנים קצת את המרק עם בלנדר מוט. אנחנו אוהבים את זה עם הרבה חתיכות, אבל זה הכי לשיקולכם. מוסיפים מיץ לימון ומבתלים במלח ופלפל
  4. מגישים עם כוסברה ועם כף שמנת חמוצה

9 תגובות בנושא “מרק שעועית אדומה מקסיקני”

  1. אף פעם לא שמעתי על הטריק של ההרתחה של השעועית – זה מרכך כמו השרייה?
    בינתים הכנסתי אתמול שעועית לבנה להשרייה לקראת נסיון ראשון בהכנת חמין צמחוני שאני מתכננת ליום שישי. תאחלו לי בהצלחה!

  2. הילי, כך הם טוענים. אני כאמור השריתי שעועית מראש. חמין צמחוני! בהצלחה וספרי איך היה.

    נעמה, באמת? לא הייתי חושבת בחיים שאפשר.

  3. גם אמא שלי תמיד משרה כמויות גדולות של קטניות ומקפיאה בשקיות, אבל אישית אני חושבת שהשועיות המוקפאות בסופר הן המצאת המאה!

  4. זה יושב בתיקיית ה"חייבת לנסות" שלי כבר זמן מה.

    ממעט השעועית הקפואה (אני מקפיאה בישול חלקי, במצב "שמיש לסלט, אפשר לבשל עוד לתבשיל") הכנתי צ'ילי (אותו מתכון פחות שלושת המרכבים האחרונים) ויצא יופי.

  5. עשינו קצת שינויים, ויצא פגז פיגוזי, תודה על ההשראה!!

    (הכפלנו את כמות הפלפל החריף, בערך פי אחד וחצי שעועית, פלפלים אדומים במקום ירוקים וקופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות עם עשבי תיבול, של 'עגבניות טל' במקום חתיכות העגבניות).

    יאם יאם נום נום, תודה!

  6. יש לי קיצור דרך להכין מרק שעועית מקסיקני מעולה למי שאין לו זמן (הטעם מדהים). אז ככה קונים קופסת שימורים של שעועית מקסיקנית חריפה ,קוצצים בצל קטן מגרדים על פומפיה 1 גזר קוצצים שורש פטרוזיליה (לא חייב) ושורש כרפס (חייב) לקוביות קטנות מאדים את הירקות בסיר עם מעט שצן ומלח. כשהירקות רכים מוסיפים את שמורי השעועית כוס וחצי עד 2 כוסות מים כף אבקת מרק עוף מבשלים כ 10 דקות ובנתיים מכינים רביכה מכף שמן וכף קמח ומתגנים ברביכה 5 שיני שום קצוצות. לאחר שהשום הזהיב להוסיף לו 1 כוס מים קרים בשביל לפתוח את הרביכה להוסיף למרק לתקן תיבול(מלח) לבשל 5 דקורת והמרק מוכן. זמן הכנה כחצי שעה. בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *