קרם לימון חמוץ מתוק

הפעם הראשונה הייתה בשוק בברלין. היה שם דוכן אחד של איש שעשה ממרחים מכל הסוגים ועוד דברים בצנצנות חמודות להפליא. התחלתי ברוטב אדום מעושן חרפרף. המשכתי למלח אטלנטי משהו משהו. וסיימתי, ביחד עם שרה שמבינה במתוקים, ב-lemon curd. זה היה טעים טעים טעים. ה-lemon curd, או קרם לימון אם תרצו (אתם לא חייבים לרצות, כי curd זה בעצם גבינה או הגבנה. זה פשוט נשמע אידיוטי גבינת לימון). מגיע במקור במקור מאנגליה, שם שמים אותו על לחם או על סקונס בתה של אחרי צהריים. כאן אפשר לעשות אותו דבר, או להשתמש בו כריבה שאותה מורחים על בסיס הפאי המתאים. הרבה זמן רציתי לעשות את זה בעצמי, והנה עשיתי זאת, וזה קל בהרבה ממה שאתם חושבים. הבעיה היחידה היא שזה נשמר במקרר לממש מעט זמן. באיזור השבוע. המתכון של "מטבח מונבט". התמונה של יושב הבית.


רכיבים לצנצנת קרם לימון

  • 0.5 כוס מיץ לימון טרי
  • 0.3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 60 גרם חמאה
  • קומץ מלח

אופן ההכנה

  1. מערבבים מיץ לימון, סוכר, ביצים, חלמונים ומלח בסיר קטן
  2. מוסיפים קוביות חמאה ומחממים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד עד שהחמאה נמסה
  3. מגבירים את האש ממש מעט ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ברגע, זה מגניב), ואם מכניסים לתוכה כף עץ, הכף יוצאת מצופה. זה לוקח בערך עשר דקות
  4. מועכים את הקרם דרך מסננת ומעבירים לצנצנצת. מאחסנים במקרר

8 תגובות בנושא “קרם לימון חמוץ מתוק”

  1. מממ… למון קרד! מוזר שאני כל כך אוהבת ואף פעם לא ממש טרחתי להתעניין במתכון.
    אולי בגלל שתמיד היה לי רושם שזה מסובך, וזה כל כך פשוט!
    איזו כמות יוצאת מהמתכון הזה וכמה מהר זה מתקלקל בדיוק?

  2. לגמרי מה שהילי אמרה – מממ… למון קרד… לא אשכח את האכסנייה בניו זילנד שבה בעלת הבית הכינה כזה תוצרת בית מהלימונים בחצר.
    מעניין אגב אם אפשר ליישם את העיקרון על עוד פירות הדר – מה תגידו על אשכולית אדומה קרד?

  3. הילי, יוצאת צנצנת. נגיד צנצנת ריבה. זה מספיק לאיזה שבוע שבועיים. אבל זה כל כך צהוב ומגניב!

    עמית, כן! נשמע טוב! וגם בויקיפדיה טוענים שאפשר 🙂

    שרה, תבואי!!!

    עלמה, תחשבי ריבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *