"פסטה" כרובית עם אפונה וריקוטה

סוף השבוע היה מלא באוכל ובדינמיקות משפחיות. מכאן, שהמקרר מלא עתה באוכל עם היסטוריות משפחתיות. אבל הוא גם מלא בקניות שנעשו בבוקר שישי קצת אסקפיסטי, ולכן בכוחו לספק גם מצרכים שירכיבו מנות שיתעלו מעל המשפחתיות, נעימה ככל שתהיה, ולסדר לנו ארוחת ערב זוגית ומנחמת. רעיון ומתכון פשוטים להפליא, באדיבות Big Flavors From A Tiny Kitchen

"פסטה" כרובית עם אפונה וריקוטה

המצרכים (2 מנות)

  • חצי כרובית, מופרדת לפרחים קטנים
  • 250 גר' אפונה ירוקה קפואה
  • חצי צרור של מנטה/נענע, עלים בלבד
  • 250 גר' ריקוטה
  • שני חופנים יפים של גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. במחבת קטנה, מביאים מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הכרובית 10-12 דקות, עד ריכוך.
  2. בינתיים, במחבת אחר (שיכול להכיל גם את הכרובית), מחממים כמה כפיות של שמן זית. מבשלים את האפונים על חום בינוני כ 5-8 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מורידים את האפונה מהאש ומערבבים פנימה את המנטה. מייבשים את הכרובית, ומחזירים את האפונה לכיריים.
  4. מעבירים את הכרובית המסוננת והיבשה למחבת עם אפונה, ומוסיפים פנימה גם את גבינת הריקוטה. מערבבים עד שהריקוטה חמה ועוטפת את הכל. מחלקים לצלחות, מפזרים מעל את הפרמזן ומגישים.
ערב טוב לך

2 תגובות בנושא “"פסטה" כרובית עם אפונה וריקוטה”

  1. כרובית היא הירק החביב עליי, אחרי עגבניה וחציל (בכל זאת עירקית). וענני הכרובית שלך נראים מצוין. אנסה את המנה המקסימה הזו בקרוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *