ירקות בפסטו ריקוטה

יושבת הבית הזמינה ואז חיכתה. וחיכתה. וחיכתה. ואתמול היא הגיעה: המנדולינה שלי! רק מה? לא היו מספיק ירקות קשים. רק קצת תפוחי אדמה, שמונדלו מייד בעזרתו של יושב הבית, והפכו לגראטן משובח במיוחד. כי אין מה לעשות, העובי כן קובע. אז היום אני הולכת לשוק, בתקווה שהשביתה לא הספיקה לעשות שם שמות, ומכינה לי מתכון שנועד למנדולינה. המתכון והתמונה של איאן ברנינג.

עשר שכבות של עונג מנדוליני

רכיבים

  • 3 זוקיני גדולים
  • 1 בצל בינוני
  • 1 גזר גדול
  • 2 פלפלים אדומים קלויים
  • ערימת תרד
  • 200 גרם בזיליקום
  • 100 גרם ריקוטה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום
  • 0.25 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. חותכים דק (!) זוקיני, בצל, גזר ופלפלים קלויים
  3. מכניסים את התרד למיקרו לדקה
  4. מערבבים בזיליקום, ריקוטה, מיץ לימון, מלח, שום ושמן זית בבלנדר לתערובת חלקה
  5. משמנים תבנית 15*20
  6. מניחים שכבה של זוקיני, ומעליה שכבה של גזרים,ואז תרד ובצל, ואז פלפל אדום. מוודאים כי הירקות מגיעים גם לפינות
  7. מוזגים בערך רבע מהרוטב בצורה אחידה
  8. מפזרים שוב ירקות עד שנגמרו הירקות ונשאר קצת רוטב. בכל פעם שמניחים זוקיני, דוחסים קצת את הירקות. אמורות להיות בערך עשר שכבות, והשכבה העליונה אמורה להיות זוקיני
  9. מכסים את הזוקיני ברוטב פסטו ריקוטה ובעוד קצת ריקוטה. אפשר להוסיף גם קצת פרמזן
  10. מכניסים לתנור, ללא כיסוי, ל-20 דקות. מצננים 10 דקות לפני שמגישים

9 תגובות בנושא “ירקות בפסטו ריקוטה”

  1. נראה כל כך טעים!
    ריקוטה היא הגבינה המושלמת בעיניי לאפיה. היא סופגת את כל הטעמים בצורה מושלמת, והחום שלא כמו עם גבינות אחרות נותן לה מרקם מדהים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *