ניוקי עם ירקות צרובים

בשבועות האחרונים אנחנו עובדים ממש קשה. תוכניות עבודה, גרסאות קרובות, בדיקות, מין פיק כזה של סוף שנה. במעט הכח שנשאר לנו לבשל, אנחנו זורקים איזה משהו למחבת, משתדלים שלא יהיה כבד מדי, ושבכל זאת יהיה בו איזה קטע. ההכנה של ארוחת הערב הזאת לקחה בערך 10 דקות, ועם זאת היא סיפקה בדיוק את מנת הנחמה הקטנה שאדם צריך בסוף היום. ניוקי עם ירקות צרובים, סלט קטן של אנדיב וגבינה כחולה, ועוד אחד של עגבניות ערבה (לא זוכר איך קוראים לקיבוץ הזה) ועגבניות שרי מנומרות (אלה עם הפסים הירוקים עליהן). להלן, ניוקי בשבע דקות.

אולי בעצם אין מה להתלונן

מצרכים (2 מנות)

  • 1 חבילה ניוקי תפוחי אדמה
  • 1 זוקיני גדול, חצוי באמצעו ופרוס לפרוסות דקות
  • חצי בצל סגול, פרוס
  • 3 פטריות שמפניון גדולות, פרוסות
  • 2 כפות עגבניות שרי מיובשות (אנחנו השתמשנו בכאלה של Olive), על מיציהן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח ים אטלנטי
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים לניוקי. במקביל, על הלהבה הכי גדולה שיש לכם בגז, מחממים מחבת גדולה. כשהמחבת לוהטת, מעבירים אליה את הבצל, הזוקיני והפטריות. צורבים אותם על האש במשך כשתיים – שלוש דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות וקצת שמן זית. ממשיכים להקפיץ על אש גבוהה. מפלפלים וממליחים.
  3. כשכל הירקות לוהטים וצרובים היטב, מכניסים את הניוקי לסיר עם המים. מבשלים כשתי דקות. מסננים את הניוקי ומעבירים למחבת. מחברים את הניוקי עם הירקות, כחצי דקה, לא יותר. מגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *