כרישות צלויות ברוטב פלפלים

אתמול הייתי שבר כלי נפשי ורגשי (איך אני שונאת שכותבים נפשי ורגשי. זה ישר שולח אותי לחשוב מה בעצם ההבדל ביניהם ולעולם איני מצליחה להגיע להסבר ראוי). יושב הבית, המהמם באדם, הוריד אותי בבית אחרי העבודה, אמר לי "תזמיני לאישה שלי משהו טעים לאכול" והלך לסרט עם חבר. ואכן, האישה שלו, כאחרונת הנשים לפני מחזור, פתחה מייד את המחשב והזמינה ביג מאמא, כזאת שמנונית עם אקסטרה פטה ועם פלפלים קלויים, ואכלה אותה בתאווה מול שני פרקים של CSI ניו-יורק. זה לא מאד עזר כדי לגרום לי להתאושש ממתקפת ההורמונים, אבל אחרי שעשיתי איזה בצק והכנתי עוגת בצק פריך רוויה בשוקולד, מצב העניינים התחיל להתבהר. כל זה אבל גרם לי לחשוק במאכלים מעט עדינים יותר. המאכל הזה, כך אומרים, הוא טאפאס ידוע בקטלוניה. המתכון והתמונה של "ניו-יורק טיימס".

על גבול הלא-משביע

רכיבים לשש מנות
לרוטב

  • 1 פלפל אדום בינוני, קלוי, מקולף, מגורען
  • 1 עגבניה גדולה
  • פרוסה עבה של באגט, קלוי קלות
  • 1 שן שום, קלופה
  • 0.25 כוס שקדים קלויים
  • 1 כפית צ'ילי
  • 2 כפיות פטרוזיליה, קצוצה
  • 0.5 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף חומץ שרי
  • 0.25 כוס שמן זית

לכרישות

  • 6 כרישות יפות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מכינים את רוטב הרומסקו. מחממים תנור למקסימום ומכסים תבנית בנייר אלומיניום. מניחים את העגבניה בתבנית ואופים 2-4 דקות עד שהיא מתחילה להתכווצ'ץ בצד אחד. הופכים ואופים את הצד השני עוד 2-4 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים, מקלפים ומגרענים
  2. מכניסים את השום למעבד מזון, ומעבדים עד שהוא קצוץ. מוסיפים שקדים קלויים, לחם וצ'ילי. מעבדים למשחה. מגרדים את צדי הקערה, ומוסיפים פלפל, עגבניה, פטרוזיליה, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים חומץ ושמן זית בזילוף איטי עד שהתערובת חלקה. מצננים, אם מתאפקים, עד לטמפרטורת החדר
  3. מכינים את הכרישות. חותכים וזורקים את החלק הירוק כהה של הכרישות. אם הכרישות גדולות, חותכים לרבעים לאורך, ושוטפים היטב במים קרים. אם הכרישות הן בקוטר של עד סנטימטר וחצי, לא חייבים לחתוך אותן לאורך.
  4. מביאים מים לרתיחה בסיר. מניחים את הכרישות בסיר אידוי ומאדים עשר דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל
  5. מחממים מחבת לצלייה. צולים את הכרישות עד שיש פסים יפים. מסירים מהאש ומגישים עם הרוטב

2 תגובות בנושא “כרישות צלויות ברוטב פלפלים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *