מרק אדממה וגזר

לפעמים אנחנו קמים בבוקר ומייד הולכים לים. אני לא רוצה להישמע כמו האנשים האלו שמאיצים באנשים אחרים לקום מוקדם כדי לחוות את הזריחה, אבל יא-אללה, איזה כיף זה לקום מוקדם וללכת לים. הים עוד בעצמו בשפל ולא מבין שהגיע יום חדש, העננים גבוהים גבוהים ולבנים לבנים, והמחשבות שלך נודדות עם הגלים בין היומיומי לפנטזמטי. מהמם. היום היה קצת קר! מה שאומר שמייד הגיעה השעה להכין מרק, משאריות האדממה שנותרו במקפיא. המתכון והתמונה של "המטבח הקסום".

כמעט כמו המרק של יאם יאם

וזה אצלנו בבית. יצא טעיםםםםם

רכיבים ל-2-3 מנות

  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוס פולי אדממה קפואים
  • 0.3 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1.5 כפות שום, קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 150 גרם נודלס אורז
  • 1 כף רוטב סויה
  • 0.5 כף רוטב צ'ילי
  • 0.25 כפית שמן שומשום
  • 0.5 כף שמן צמחי
  • (ואפשר גם לשים למעלה כוסברה, בצל ירוק, צ'ילי, אבוקדו, נבטים וכו')

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן לחום בינוני. מוסיפים את הבצל ירוק ומאדים בערך דקה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הגזרים ומניחים להם לרחוש עוד כחצי דקה
  2. מוסיפים את הציר, מכסים חלקית, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מוסיפים את האדממה. מביאם שוב לרתיחה ומניחים לאדממה להתבשל כמה דקות
  3. מסירים את המכסה, מערבבים, ומוסיפים את הסויה, הצ'ילי ושמן השומשום. מערבבים שוב ומוסיפים את הנודלס
  4. מסירים מייד מהאש ומניחים למרק לעמוד כ-12-14 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. ממליחים לפי הטעם

14 תגובות בנושא “מרק אדממה וגזר”

  1. בדיוק חיפשתי איזה מרק להכין היום ממש לפני שיצאתי מהעבודה ונפלתם לי בול!
    עכשיו על האש.
    למי שאין לו ציר-ירקות-במקרה-הכינותי-מראש, כמוני, מומלץ להשרות חבילת שיטאקי מיובשות בכמות גדולה יחסית של מים רותחים ולהשתמש במי ההשריה כחלק מנוזלי המרק ולהגדיל את כמויות התיבול.

  2. עלמה, זה מעולה!

    הילי, צודקת. ואפשר גם סתם להוסיף פטריות, כמו שאנחנו עשינו. עושה את העבודה יופי יופי.

  3. היי,

    שאפו על הבלוג. אהבתי לגמרי.
    האם המתכון ילך גם בלי הרוטב סויה? (אולי אצטרך להוסיף עוד טיפה מלח במקום זאת)
    אשתי לא נוגעת ברוטב סויה… 🙂

    תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *