שוקולד מסקרפונה בגביעי שוקולד לבן

באותה ארוחת ערב מפורסמת, שיושב הבית הבית מתגאה בה, ובצדק, אני הכנתי משהו שאמור היה להיות עוגת גבינה בכוסות. כמו ה-verines האהובים עליי, רק בגרסה מקומית ומתוקה. תכננתי כבר איך אני אצלם את זה, ואביא את המתכון לפה, ואפילו עשיתי כוס אחת מיותרת כדי שיהיה אפשר לצלם אותה למחרת, באור טבעי. אבל קרה מה שקורה לפעמים במתכונים שאתה ממציא: לא יצא כל כך טעים. היו שם גבינה וסוכר ובצק ושוקולד לבן, ככה שלא היה בלתי אכיל. אבל משהו במרקם היה בעייתי. אז צריך עוד לנסות. ובינתיים, אפשר להסתפק בצורת הגשה אחרת, מלבבת לא פחות. המתכון והתמונה של "ההרפתקה הקולינרית העולמית שלי".

לא כתוב כלום על איך אוכלים את זה

רכיבים ל-8 מנות

  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 0.25 כפית תמצית וניל
  • תלתלי שוקולד לבן, לקישוט

אופן ההכנה

  1. מכניסים שמונה מנג'טים לתבנית של מאפינס. ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי, סיר כפול על מים רותחים (אפשר גם במיקרו). מעבירים כף אחת של שוקולד מומס לכל מנג'ט. מברישים את השוקולד עד שהוא מכסה יפה יפה את התחתית והדפנות. מקפיאים עד שהשוקולד יציב, כ-30 דקות. ממיסים מחדש את השוקולד הלבן בקערה. מעבירים עוד כף ומברישים באחידות שוב ליצירת שכבה שנייה. מקפיאים עד שהוא יציב לחלוטין, כשעה
  2. ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (או במיקרו). מצננים לחלוטין
  3. במטרפה חשמלית טורפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שנוצרות גבעות
  4. בעזרת מטרפה חשמלית טורפים את המסקרפונה, השוקולד המריר, גרידת הלימון ותמצית הווניל כ-30 שניות, עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מקפלים את השמנת המתוקה אל תערובת השוקולד. מעבירים את המוס לשקית זילוף עם פיית כוכב ומזלפים את מוס השוקולד על גביעי השוקולד הלבן. מפזרים מלמעלה תלתלי שוקולד לבן

6 תגובות בנושא “שוקולד מסקרפונה בגביעי שוקולד לבן”

  1. איזה יופי! כמה פשוט, תמיד נמנעתי מלהכין זאת בגלל שברוב המתכונים כתוב שיש לתמפרר- ויש גבול כמה אפשר להתעסק עם כמויות של שוקולד וכמה יש להשקיע!

    והמתכון שלך בא פתאום כל כך יפה ואלגנטי! האם אפשר להכינו גם בתבנית שקעים מסיליקון?
    אודה לך אם תעני לי.

  2. ענבי, לא, את.

    פנינית, נראה לי שלא. כי אחר כך יהיה קשה להוציא את זה, והשוקולד הלבן יתפורר, ויהיו מחזות קשים.

    אוהבת לאפות, תודה 🙂

    עלמה, ברור! נראה לך שאני אסתיר ממך מידע כזה?

  3. מיטל, קורה שלא מצליח, במשפחות הכי טובות.
    הבראוניז הראשונות שלי יצאו מזעזעות, עד שהייתי צריכה לזרוק את כל התבנית…
    אבל מאז הן השתפרו.

    אני תוהה האם יש אפשרות להשתמש במשהו אחר למעט מנג'טים. כמו תבניות אישיות, שעשויות מנייר שמיועדות לאפיה.

    בכל מקרה, נתת לי רעיון מה לעשות לארוחת הערב הבאה שלי. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *