אורז, ג'ינג'ר, חלמון נוזלי

אני רוצה לפתוח בהכרזה: יושב הבית הוא גאון. אם אתם צריכים שהוא יבשל לכם פעם אחת בכל חייכם, אל תהססו לרגע ובקשו את האורז בקארי שלו. אתם תקבלו את המנה המושלמת שמשלבת חריפות עם מתקתקות, תחושה של בית עם תחושה של שדות רחוקים, ופריכות עם מעיכות. אבל גם גאון צריך ללמוד, ונראה לי שאורז מטוגן זה הצעד המתבקש הבא. המתכון של מארק ביטמן חביבי, והמבצעת היא הבחורה הנחמדה מ"מומופוקו לשניים" שגם צילמה.

הכי אומאמי

רכיבים לשני אנשים

  • 0.25 כוס שמן קנולה
  • 1 כף שום, קצוץ
  • 1 כף ג'ינג'ר, קצוץ
  • מלח
  • 1 כוס כרישה, שטופה, פרוסה לפרוסות דקות
  • 2 כוסות אורז בן יממה, עדיף יסמין, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות סויה

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה מחממים שמן על אש בינונית. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומבשלים, בערבוב, עד שהם פריכים ושחומים.  בעזרת כף מחוררת, מעבירים לקערה עם מגבת נייר וממליחים קלות
  2. מנמיכים את האש לבינונית נמוכה ומוסיפים שתי כפות שמן וכרישה. מבשלים עשר דקות בערבוב. מתבלים מעט במלח
  3. מגבירים את האש לבינונית ומוסיפים אורז. מבשלים בערבוב עד שהוא מחומם וממליחים
  4. במחבת אחרת מטגנים ביצי עין, עד שהקצוות מתגבשים אבל החלמון עדיין נוזלי
  5. מחלקים את האורז בין שתי צלחות. מניחים ביצת עין אחת על כל אורז ומתבלים בחצי כפית שמן שומשום וכפית סויה. מפזרים מעל שום וג'ינג'ר. מגישים מייד

5 תגובות בנושא “אורז, ג'ינג'ר, חלמון נוזלי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *